09.02.2022.

07:05

Foto: informer.rs

Hronika

SMRT DRAGANA IZ SRBIJE NA BRODU PUNOM DROGE POD VELOM TAJNE Otkriveno šta je imao u ruci kada ga je kolega našao, a upravo to je NAJVEĆA MISTERIJA OVOG SLUČAJA

- U ovom trenutku nismo utvrdili da postoji veza između ova dva slučaja, smrti i zaplene droge, ali se istraga nastavlja - rekao je v.d. glavnog tužioca Frančesko Pinto za italijanske medije.


Kako prenosi "Genova24", trenutno preovlađujuća teza o smrti pomorca ostaje samoubistvo: kolega ga je našao krvavog, ali još živog sa sečivom u ruci, za koje ovaj italijanski portal tvrdi da je žilet i digao uzbunu. 

Misterija sečiva


Ono što je i dalje misterija je činjenica da policija nije mogla da nađe sečivo, iako je detaljno pretražila sobu u kojoj se sve odigralo. Italijanska policija istražuje i mogućnost da je čovek ubijen.


Ono što policiju navodi da je reč o samoubistvu je podatak da je čovek, kako pišu mediji,  ostavio oproštajnu poruku, koju je ispisao svojom krvlju na pregradi broda, a u kojoj je pozdravio svoju ženu i napisao da se predaje Bogu.

Informer

Zaplenjena droga

Zamenica tužioca Eugenija Meniketi pokrenula je istragu o ovom slučaju koji se vodi kao samoubistvo, pa je  obavljena inspekcija na brodu i narednih dana biće saslušano svih 20 članova posade uključujući i komandanta, jedinog Italijana na brodu.


Međutim, u ovom trenutku nema jasnih informacija o razlozima za ono što se čini kao samoubistvo. Njegove kolege Dragana P. opisuju čoveka kao osobu koja je već neko vreme radila na brodu i koja nikada nije imala problema.

U međuvremenu, policija nastavlja paralelnu istrage o 450 kilograma zaplenjenog kokaina.

Kako prenose italijanski mediji, brod "MSC Adelejd", koji plovi pod panamskom zastavom, utovaren je u Rio de Žaneiru, u Brazilu, a u nedelju po podne stigao je na teretni terminal luke u Đenovi.

Informer

Brod na kome je otkrivena droga


- Brodski kontejner u kome je bila kafa istovaren je u deo teretnog terminala koji je pokriven video-nadzorom, i čekao je pregled tovara. Međutim, u jednom trenutku carinici su primetili na video-nadzoru kako dvojica lučkih radnika krišom dolaze do kontejnera i otvaraju ga - preneli su tamošnji mediji.


Kako se dodaje, policija je odmah reagovala i uhapsila dvojicu radnika, koji su iz kontejnera izneli 14 vreća punih čistog kokaina.  Zaplenjeno je ukupno 445 kilograma kokaina, čija vrednost je procenjena na 30 miliona evra. 

Porodica: On je pošteno radio, nema veze sa drogom

Porodica Dragana P. smatra da je on ubijen i da ceo slučaj treba da bude ispitan i poriče da je imao bilo kakve veze sa narkoticima.

- Sve što piše nije tačno. On nije imao nikakve veze sa drogom. Sve je pošteno stekao i kad se vide njegovi računi videće se da nijedan dinar nije nezakonit. On je ubijen i treba ispitat - kažu u porodici nastradalog čoveka.

Njegov sin kaže da ne znaju šta se desilo na brodu.


- Ne znam šta se desilo. Samo je firma pozvala moju majku i rekla da je preminuo. Otac je otišao pre sedam godina da radi na brodovima. Bio je vrhunski mehaničar i cenili su ga u kompaniji. Svaki dinar je pošteno zaradio i nek provere njegov račun. Otišao je da zaradi za kuću... da meni digne sprat i da nas obezbedi. Mi smo jedna seoska porodica. Poštena i nismo nikakva narko kartel porodica. Čekam kada će me pozvati da idem na prepoznavanje i da ocem donesem kuću i sahranim ga - kaže N.P, sin muškarca koji je nađen mrtav.