11.02.2022.

17:08

Foto: Privatna arhiva

Hronika

Mladiću određen pritvor, za svirepo ubistvo svirača u Novom Sadu preti mu doživotni zatvor

-Povodom događaja koji je izazvao uznemirenje javnosti i koji se dogodio u Novom Sadu 9. februara 2022. godine u jutarnjim časovima, u ulici Kosovskoj, kada je na pri izvršenju razbojništva na svirep način lišen života Kristijan Kostić iz Novog Sada, Više javno tužilaštvo u Novom Sadu obaveštava javnost da je tužilaštvo donelo naredbu o sprovođenju istrage protiv Ž.R. (2001) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo teško ubistvo, kažnjivo Krivičnim zakonikom Republike Srbije članom 114, stav 1. tačka 1 i 4, kaznom zatvora u trajanju od najmanje 10 godina ili doživotnim zatvorom-  precizira se u saopštenju.

Povodom ovog događaja, Više javno tužilaštvo u Novom Sadu nastavlja da sprovodi istragu, u okviru koje će hitno preduzimati sve dokazne radnje, dok će dalje procesne odluke donositi u skladu sa zakonom, o kojima će javnost biti blagovremeno obaveštena -  navodi se u saopštenju.

Inače, Riđički je policajcima kazao i da je od para koje je uzeo od Blekija kupio paklicu cigareta, a da je zatim otišao sa mesta zločina. Tukao ga,jer mu je navodno pao mrak na oči kad je video da mu je da malu sumu novca.

Jedan broj Novosađana je u sredu uveče zapalio sveće u centru grada, gde je Bleki najčešće svirao, a na društvenim mrežama je dosta onih koji imaju samo lepe reči za njega i izražavaju nevericu da ga je neko tako bezdušno izudarao na smrt.