11.02.2022.

17:58

Foto:

Hronika

Pre 5 godina u Zemunu se dogodio zločin koji je sve zgrozio: Sve je počelo sa 150 dinara

Naime, beskućnika Milivoja Prašića (58) u Zemunu su 20. jula  2017. zverski mučila i zapalila četvorica dečaka i jedan punoletnik.

Golobradi krvnici su zverski tukli nesrećnog Milivoja, lomili mu prste i čupali nokte, samo da bi mu oteli mobilni telefon i nešto para. S tim novcem su zatim kupili alkohol, a od kusura od 150 dinara uzeli su litar benzina, pa se vratili do izmrcvarenog Milivoja, polili ga i zapalili!

Nesrećnom čoveku izgorelo je 80 odsto kože i on je dve nedelje kasnije preminuo u bolnici, u najgorim mukama.

Kupili alkohol, pa rešili da zapale čoveka

Istragom je utvrđeno da su nasilnici 20. jula, oko šest sati ujutro, nasrnuli na Milivoja iz čiste obesti, dok je spavao u napuštenom objektu u Ulici Aleksandra Dubčeka u Zemunu.

- Probudili su ga udarcima, a onda su ga na smenu tukli. Dok su ga dvojica držala, treći ga je udarao, i tako ukrug. U jednom trenutku jedan od njih je iz džepa izvadio klešta i počeo njima da bije Prašića po šakama, pri čemu mu je izlomio prste. Onda je, dok su ga dvojica držala, počeo da mu čupa nokte. Zatim su mu uzeli novac i otišli da kupe alkohol - naveo je tada naš izvor blizak istrazi.

Informer

Mesto tragedija u Zemunu

Inspektori su tokom istrage jezivog zločina skinuli snimke sigurnosnih kamera sa obližnje trafike i benzinske pumpe, koje su snimile nasilnike.

- Mladići su snimljeni kako hladnokrvno kupuju alkohol, a na licima im se vidi zastrašujuća hladnokrvnost, iako su samo nekoliko trenutaka ranije lomili kosti beskućniku i čupali mu nokte - priča naš izvor iz istrage.

Nakon što su popili sav alkohol koji su kupili na kiosku, krvnicima je ostalo još oko 150 dinara kusura.


- Zajednički su došli na ideju da za taj novac kupe gorivo i da iz čiste obesti zapale Prašića. Jedan od dečaka je našao neku plastičnu flašu i otišao do obližnje benzinske pumpe da kupi gorivo. Tad je opet snimljen sigurnosnom kamerom. Nakon što je kupio oko litar benzina, mladići su se vratili u napušteni objekat do Prašića. Tamo su izmrcvarenog čoveka polili benzinom i zapalili, a zatim su ga, dok je goreo, šutirali, cerekajući se! To je i sam Prašić potvrdio policiji, pre nego što je podlegao stravičnim povredama u bolnici - objašnjava sagovornik.

Dečaci spalili čoveka i u Novom Sadu

Još jedan slučaj svirepog ubistva dogodio se godinu dana ranije u Novom Sadu. Tada je dečak (12) iz Novog Sada  oko četiri sata ujutro zapalio  dvojicu beskućnika koji su spavali iza jednog marketa na Bulevaru oslobođenja u Novom Sadu.

Informer

Dragutin Todorčević

Dragutin Todorčević (64) preminuo je u plamenu, u stravičnim mukama, a njegov drug Z. T. završio je u bolnici sa teškim opekotinama. Mali piroman, koji je bio u društvu dvojice drugara (13), u policiji je rekao da je to učinio jer mu je "tako došlo".