16.02.2022.

15:36

Foto: printscreen

Hronika

UHAPŠENI POLICAJCI ZBOG ZLOSTAVLJANJA! Muškarca teško povredili nezakonitim sredstvima prinude!

Njima se, prema prvim osnovanim sumnjama, na teret stavlja da su krivično delo zlostavljanje i mučenje počinili u noći izmedju ponedeljka i utorka tako što su fizički napali muškarca D.K. (43) iz Kruševca i tom prilikom mu naneli teške telesne povrede.

- Oni su osumnjičeni da su prema četrdesettrogodišnjem muškarcu iz Kruševca nezakonito upotrebili sredstva prinude, nanevši mu tom prilikom teške telesne povrede- potvrđeno nam je u Policijskoj upravi Kruševac.

Dogadjaj se desio na putu u reonu aleksandrovačkog sela Gornji Stupanj, a osumnjičeni unifomisani policajci su u trenutku napada na D.K. bili na dužnosti.

- Protiv policajaca I.N. i. V.P. pokrenut je disciplinski postupak zbog teške povrede službene dužnosti I udaljeni su iz službe do okončanja tok postupka- kažu nam u policijskoj upravi Kruševac.

Polomili mu pet rebara i kosti glave!

Kako su mediji ranije,objavili, B.P.i N.I.iz Aleksandrovca bili su u patroli u Gornjem Stupnju kod Aleksandrovca,kada su,kako se sumnja 15.februara u 3 ujutro zaustavili putničko vozilo za čijim je volanom bio Kruševljanin K.D.(43). Prema nezvaničnim saznanjima „Novosti“, radnju zaustavljanja putničkog vozila za čijim volanom je bio K.D.nisu prikazali u službenoj evidenciji, ali će ovaj mogući momenat,kao i drugi elementi celog slučaja biti poznatiji kada se obavi saslušanje oštećenog,ali i osumnjičenih, nakon isteka mere zadržavanja do 48 sati. 

- Očekuje se da istraga utvrdi da li se neko od privedenih policajaca od ranije znao sa vozačem,koji je ceo slučaj i prijavio i koji je u međuvremenu zbrinut u Opštoj bolnici Kruševac sa teškim povredama,prelomima pet rebara i kosti glave,odnosno nosa.