17.02.2022.

10:24

Foto: printscreen

Hronika

ZBOG VOŽNJE 196 NA SAT SA DECOM U KOLIMA MANEKENKI STIGLA KAZNA! Evo koliko će Jovanu Švonju koštati divljanje po Beogradu!

Aleksandar Radenković iz Uprave saobraćajne policije podsetio je gostujući u Jutarnjem programu RTS-a na slučaj poznate manekenke koja je vozila brzinom 196 na sat u Beogradu, sa dvoje dece u kolima.

Tako ekstremni slučajevi, kaže, nisu baš svakidašnji, ali su imali slučajeve da roditelji voze decu pod dejstvom alkohola i da izazovu nesreću u kojoj strada osoba u drugom vozilu.

"Ovaj slučaj je privukao pažnju jer se radi o poznatoj osobi, mi bismo voleli da se o tome više piše i kada je reč o anonimnim osobama jer je, to poražavajuća činjenica da neko sa dvoje dece vozi 196 na sat. I to je, u krajnjem slučaju nasilnička vožnja", istakao je Radenković.

Dodao je da je manekenka sankcionisana u skraćenom postupku, izrečena joj je novčana kazna u visini od 120.000 dinara, devet meseci zabrane upravljanja motornim vozilom, i 15 kaznenih poena, što su sankcije ispod zakonskog minimuma.

Podsetimo, da je supruga nekadašnjeg reprezentativca Srbije i fudbalera Crvene zvezde Filipa Đorđevića Jovana Švonja (31) napravila više prekršaja u noći između utorka i srede oko 1.20 časova na putu Beograd - Šid, kada je uprkos ograničenju BMW sa maloletnom decom vozila skoro 200 na sat. Takođe je utvrđeno da ona kod sebe nije imala adekvatnu vozačku dozvolu jer je bila istekla. Šta je u svemu istina utvrdiće dalja policijska istraga, preneli su domaći mediji.