17.02.2022.

20:18

Foto:

Hronika

STRAŠNA SUDBINA MALOG UROŠA (8)... Obesio se zbog tuge, otac mu je umro, a mislio je da ga majka ne želi!

Nesrećni mališan obesio se u šupi u dvorištu porodične kuće, navodno jer je dugo patio zbog rasturene porodice. Naime Uroš nije mogao da prežali smrt oca Miroslava, koji je poginuo u udesu sredinom 2014. godine. Potom mu se majka Bajra preudala i odselila u Bosnu i Hercegovinu i odvela sa sobom njegove tri sestre, među kojima i Uroševu sestru bliznakinju Aleksandru, dok je on ostao u Skeli kod babe i dede.

Milić Dragojlović, deda stradalog mališana, ispričao je za Informer nekoliko dana nakon tragedije da nije mogao ni da pretpostavi da će njegov unuk presuditi sam sebi.

Informer

- Poslednji put sam ga video na dan kad se dogodila tragedija. Rekao mi je da ide kod sestre od strica u komšiluk, da gledaju crtaće i da se igraju. Bio je naizgled veselo dete, iako znam da je patio zbog rasturene porodice. Išao je u drugi razred i imao puno drugara - ispričao je tada uplakani deda.

Kako nekoliko sati nije dolazio kući, deda Milić se zabrinuo za unuka, pa je izašao iz kuće da ga potraži.

- Bio sam prvo kod rođaka, kod kojih je Uroš trebalo da bude. Tamo ga nisam našao. Rekli su mi da je bio kratko po podne i da je otišao. Nisam pomislio na najgore, nadao sam se da je Uroš produžio kod nekog od drugara iz škole. Nisam ga našao ni kod jednog od njih... Sve mi je padalo na pamet, ali nisam ni pomislio da je rešio da se obesi - naveo je tada Milić.

Nedostajao mu otac

Baka Sabina je nakon tragedije dodala da je Uroš bio dobar učenik, da u školi nikada nije imao problema, ali da je patio zbog smrti oca i da je s vremena na vreme pričao o tome.
- Znao je da dođe do mene, legne mi u krilo i priča kako mu tata nedostaje. Uroš ga nikad nije prežalio. Jednom prilikom mi je rekao: "Hajde, baba, da poteramo kolica na groblje, da otkopamo tatu da ga zagrlim i izljubim, pa ćemo ponovo da ga zatrpamo. Mnogo mi nedostaje." Onda je počeo da plače - ispričala je neutešna dečakova baka.

Telo nesrećnog dečaka obešenog u šupi pronašao je tek oko ponoći jedan rođak, koji se na Milićev poziv uključio u potragu za detetom. O svemu su odmah obavešteni policija i Hitna pomoć.

- Kada su stigli lekari, samo su odmahnuli glavom. Ko zna od kada je moj Uroš visio u šupi a da niko od nas to nije znao. Bio se već ohladio - ispričao je tada Urošev deda.

Informer

Urošev deda Milić

Mališan je, prema njegovim rečima, po svemu sudeći krišom ušao u šupu, popeo se na sto, a onda je kanap prebacio preko krovne grede, napravio omču i navukao je sebi na vrat.

- Potom je skočio sa stola i obesio se. Lekari su nam rekli da mu je vrat pukao i da je na mestu ostao mrtav - neutešan je deda.

Serija samoubistava i pokušaja suicida mališana

*17. januar 2018. - Jovana L. (13) pokušala da se ubije skokom sa trećeg sprata zgrade u Banijskoj ulici u Zemunu, ali su je policajci spasli u poslednji čas! Nesrećna devojčica pre toga već dva puta pokušala da digne ruku na sebe.
*27. februar 2017. - Učenica šestog razreda jedne zemunske osnovne škole pokušala da se obesi u školskom WC-u zbog neuzvraćene ljubavi.
*15. oktobar 2016. - Osmogodišnji Jeremija J. iz Čajetine vezao sebi omču oko vrata i zategao je, posle čega je pao u komu i posle sedam dana umro u bolnici.
*26. jul 2016. - Mihajlo J. (6) slučajno se obesio o kanap roletne, i to naočigled svoje mlađe sestre (4), u porodičnoj kući u Pančevu.
*5. april 2016. - Marija B. (13) bacila se sa silosa nekadašnjeg "Žitomlina" u Negotinu, nedaleko od Tehničke škole.
*31. mart 2015. - Mila G. (12) iz Dimitrovgrada obesila se u sobi u porodičnoj kući, najverovatnije tokom igre kojom je htela da preplaši ukućane.
*3. februar 2015. - Nevena G. (11) iz borskog sela Zlot slučajno se obesila u sobi porodične kuće. Pretpostavlja se da je devojčica želela iz šale da prestravi ukućane.
*10. maj 2011. - Aleksa J. (14) iz Niša oduzeo je sebi život skočivši sa trećeg sprata zgrade, nakon što su ga zlostavljali u OŠ "Sreten Mladenović Mika".

Uroševa baba Sabina Dragojlović ispričala je svojevremeno da je njen unuk teško podneo smrt oca Miroslava, a da mu je još teže palo razdvajanje od majke i sestara.

Informer

Uroševa baka Sabina

- Prvo su sve tri sestre otišle sa majkom, ali se najstarija kasnije vratila kod nas. Uroševa bliznakinja Aleksandra je ostala kod majke u Kalesiji. Uroš ih je povremeno viđao, dolazile su za raspust, ali često me je pitao: "Kad će mama i meni da izvadi pasoš, da i ja idem kod nje?" Znao je da se rastuži, ali ni u jednom trenutku nisam pomislila da će ovo da uradi - rekla je neutešna baka Sabina.

Inače, Urošev otac Miroslav Dragojlović poginuo je vozeći motor 9. juna 2014. na putu Šabac - Obrenovac, u selu Ušće. Suvozač mu je bio Zoran Nikolić, koji je takođe poginuo kada su velikom brzinom naleteli na "mercedes" koji je vlasnik gurao u svoje dvorište na neosvetljenom putu.