17.02.2022.

16:51

Foto: Privatna arhiva

Hronika

ZA BLEKIJA VRATA RAJA! Mučki ubijeni ulični svirač sahranjen na Gradskom groblju u Novom Sadu!

Blekija je na večni počinak ispratilo oko pedesetak Novosađana, a kako saznajemo, na sahranu je iz Engleske stigla i njegova starija sestra, koja nije želela da daje izjave medijima.

U pogrebnoj povorci bile su i njegove kolege, nekoliko novosadskih uličnih svirača, kao i muzičari koji su poznavali pokojnog Blekija. Mnogi od njih su sa sobom poneli i gitare, a kada je sanduk sa Blekijevim telom spušten u raku, odsvirali su i otpevali na svoj način, pesmu „ Knockin on Heavens Door“, koju u originalu izvodi Bob Dilan.

Vest da je Bleki preminuo od posledica prebijanja rastužila je mnoge njegove prave i lažne prijatelje, koji su se od čoveka, pored koga je većina njih svakodnevno prolazila, a da ga ne udostoji pažnje, opraštali na društvenim mrežama. Ne retko je njegova smrt zloupotrebljavana i u politikantske svrhe.

Međutim, oni koji su ga stvarno poznavali imali su samo reči hvale za ovog uličnog svirača i beskućnika.

- Bio je jako dobar čovek. Nikad se ni sa kim nije zamerio. Žao mi je jako, kao da mi je umro neko najrođeniji. Jako mi je žao , nije ni mrava zgazio. Ovo je grehota od Boga, a monstrum je onaj koji je to uradio – kazao je medijima Tomislav Živkov, ulični svirač i Blekijev prijatelj.