22.02.2022.

17:37

Foto:

Hronika

ČETIRI GODINE ROBIJE ZEMUNCU! Nosio skoro kilogram eksploziva "za opasnog čoveka", nikad nije otkrio njegov identitet

Markov je osuđen za krivično delo nedozvoljena proizvodnja, dr?anje, no?enje i promet oružja i eksplozivnih materija, a tužilaštvo je za njega tražilo kaznu od osam godina zatvora.

Ovaj Zemunac je uhapšen kada je pokušao da ranac, u kome je bilo 968 grama eksploziva velike razorne moći, ostavi u zgradi u kojoj živi bivši policajac Dalibor Bogdanović Boća, koji je bio i ranije meta napada.

Markov je na suđenju priznao da je nosio paket za "opasnog čoveka" čiji identitet ne sme da otkrije, kako bi mu otpisao dug od 50.000 dinara.

- Mislio sam da je reč o nekoj ukradenoj robi. Iz svetlarnika lifta sam uzeo paket, a po izlasku me policija zaustavila i legitimisala i rekao sam da u rancu nosim paket i da je možda droga, a možda i eksploziv - rekao je Markov.

Informer

 


Inače, Dalibor Bogdanović Boća je već nekoliko puta bio na meti napadača, a maja 2019. teško je povređen u eksploziji bombe koja je bila podmetnuta pod njegov automobil, kada mu je amputiran deo noge. Boći se, zajedno sa još četvoricom, sudi za otmicu Gorana Cvijetića iz Budisave, a trenutno se nalazi u bekstvu zbog pokušaja ubistva prvookrivljenog u tom postupku Gorana Kovačevića Goranca i za njim je raspisana Interpolova poternica.

Markovu je produžen pritvor do upućivanja na izdržavanje kazne.