24.02.2022.

16:21

Foto: printscreen

Hronika

LOPOVI POVREDILI RADNIKA OBEZBEĐENJA! Na čoveka bacili bakarni odlivak težak 40 kg, POBEGLI PRE DOLASKA POLICIJE

Sukob obezbeđenja i kradljivaca eskalirao je posle povrede Srđana Jankovića zaposlenog radnika FTO firme ,,Alfa Guard,, angažovane na čuvanju imovine kineske Kompanije u Boru.

Janković je u okršaju sa kradljivcima zadobio povrede ruke i noge a do incidenta je došlo u pokušaju da spreči veću grupu lopova koji su upali u pogon Topionice bakara. Radnik obezbeđenja je krenuo za njima i jedan od izgrednika ga je gađao bakarnim odlivkom težine 40 kilograma.

Informer

 

Na sreću radnik je zadobio je lakše telesne povrede i nakon detaljnog pregleda i zbrinjavanja u borskom Zdravstvenom centru pušten je na kućno lečenje i oporavak.

Na teren su izašli i pripadnici Policijske uprave Bor, međutim kradljivci su uspeli policiji da pobegnu a da nisu čak ni identifikovani.

Informer

 

Inače, Kineska Kompanije Zi Đin je na obezbeđenju imovine angažovala dve firme koje u svojim redovima imaju licencirane i dobro obučene profesionalce , za Informer kažu u Kompanije Zi Đin.

Međutim uprkos svemu, upadi u krug pogona Topionice bakra sve su učestaliji i to predstavlja veliki problem, jer su kradljivci sve agresivniji u svojim pokušajima da otuđe imovinu rudnika.