01.03.2022.

15:05

Foto: informer

Hronika

MIKI ALEKSIĆU SMESTILE STRANE SLUŽBE I POLICIJA?!? Advokat osumnjičenog za silovanje šokirao posle suđenja

On tvrdi da će se kada budu predstavljeni dokazi na suđenju, "videti kako su pripremane navodno oštećene glumice kao i neusaglašenosti u vezi toga kada su dale izjave u policiji, a kada u tužilaštvu".

"Ova stvar je dugo pripremana u policiji", tvrdi Jakovljević i smatra da će posle nekoliko suđenja Služba unutrašnje kontrole MUP-a imati puno osnova da preduzme određene mere protiv svojih službenika koji su kako kaže "postupali nezakonito u pretkrivičnom postupku".

Na pitanje kome je najviše odgovaralo da se degradira Aleksić, optužen za silovanje i polno uznemiravanje sedam glumica u studiju glume koji je on vodio, njegov advokat je naveo da protekom vremena oni kroz svoje istrage, privatno, dolaze do određenih zaključaka i materijalnih dokaza.

Prema njegovim rečima, Aleksić nije bio meta, već je namera bila da se u Srbiji napravi jedna velika priča.

"Postoji jedna nevladina organizacija, koju sada neću da imenujem, koja je tražila glumicu koja će biti ikona priče koja će da potrese Srbiju, a to je sve bio jedan eksperimentalni balon od strane obaveštajnih službi da se vidi kako i na koji način eksploatacijom jake emocije širokih masa u Srbiji može nešto da se pokrene i da se ovde napravi haos", tvrdi advokat.

Ta glumica je, kako je dalje tvrdi, iznela svoju priču, jer je imala želju i ideju da osigura sebi boravak u jednoj velikoj državi sveta.

On tvrdi da su se tada umešali određeni kriiminalni krugovi i to sprečili, pa da se ta glumica prešaltovala na jednog drugog glumca, ali da je zbog puno nelogičnosti i taj postupak obustavljen.

Nakon toga, prema rečima Jakovljevića, pojavila se ''druga ikona i heroina'' koja je imala malo veće organizacione sposobnosti i mogla da prezentuje više devojaka koje će da pričaju istu priču, a sve su iz istog okruženja i iste grupe...

"Ta nevladina organizacija ima svoje projekte, a imaćete prilike da čujete kako je glavna heroina čak i odbila da učestvuje u svemu ovome jer je prvo išla u fondaciju kod Igora Jurića gde su joj pravnici rekli da to ''"ne može da prođe''"., napomenuo je Aleksićev advokat.

Kaže da se sve ovo dešavalo tokom 2019. godine, a onda se pojavo "neko ko je to drugačije koncipirao", pa su devojke vođene u policiju da daju izjave ...

Osvrćući se na današnji nastavak izlaganja Aleksićeve odbrane, Jakovljević je ocenio da su kvalitetnim iskazom demantovani "svi bukači i vikači koji su u medijima govorili da on nema sta da kaže i da svojim ćutanjem na neki način konkludentno priznaje izvršenje krivičnog dela".

Napomenuo je da je podneo stotine tužbi protiv medija koji su Aleksića u prethodnom periodu vređali i osuđivali pre suđenja, i najavio nove tužbe ukoliko se to nastavi.

Upitan za zdravstveno stanje njegovog klijenta, Jakovljević je rekao da je ono i dalje kritično i da i dalje postoji potreba da se obavi hirurška intervencija, kardio-vaskularna intervencija, jer ima veliko uvećanje karotide.