06.03.2022.

11:26

Foto: Pixabay

Hronika

Pica s pavlakom i kaprićoza s majonezom... Ne, ovo nije meni u piceriji, ovo su šifre za drogu u Ripnju!

Deset dana trajala je policijska prismotra jedne picerije u beogradskom naselju Ripanj koja se našla na meti inspektora zbog sumnje da vlasnik i dostavljač osim pice isporučuju i drogu! Akcija hapšenja je krenula kada su inspektori došlo do informacije da osumnjičeni D. J. (25) i G. D (31) kreću u isporuku „kaprićoze sa majonezom“. Znali su da je u pitanju šifra za drogu skank!

Izvor Alo! blizak istrazi navodi da zasluga za hapšenje i otkrivanje ovih domišljatih dilera u prigradskom naselju pripada iskusnom inspektoru sa Čukarice koji je na osnovu svojih informacija formirao tim i krenuo u prismotru osumnjičenih. Tokom ove akcije inspektori su prikupljali dokaze, ali i radili na provaljivanju šifrarnika koji je korišćen prilikom poručivanja droge.

- Jedna od lozinki bila je i „feferona“. U zavisnosti od toga koliko je traženo ljutih papričica na pici, znalo se koliko paketića trave treba dostaviti. Tri feferone značilo je tri paketića droge - objašnjava naš sagovornik.

On navodi da se nije srljalo sa hapšenjem. Gomilali su se dokazi, a daljom istragom je provaljena i šifra za skank.

- Tada bi osoba poručila kaprićozu sa majonezom. Pica sa pavlakom je označavala spid. Pica sa ekstra belim prelivom... - pa mislim da je svima jasno o čemu se radi - rekao je naš izvor.

On je dodao da se u akciju hapšenja krenulo kada je stigla porudžbina za kaprićozu sa oko kilogram majoneza.

- Manje količine droge uglavnom je isporučivao dostavljač picerije. U ovu isporuku se uključio i sam vlasnik jer se radilo o većoj količini narkotika. Oni su se iznenadili kada smo ih presreli i pretresom potvrdili ono što smo i sumnjali. Sada utvrđujemo od koga su nabavljali robu, a na osnovu evidencije dobijene prismotrom znamo kome su sve i šta isporučivali - rekao je naš izvor.

On objašnjava da se na tržištu droge kilogram kanabisa prodaje po ceni od 1.200 do 1.400 evra po kilogramu, dok visokokvalitetni skank (hibridna sorta) uzgajan u zatvorenom prostoru košta od 1.600 do 2.000 evra.

ŠIFRE

Kaprićoza s majonezom - kilogram skanka

Feferona - paketić marihuane

Pica s pavlakom - spid

Pica sa ekstra belim prelivom - kokain