Autor: Informer.rs

07.03.2022.

13:08

Foto: UIKS

Hronika

UPRAVA ZA IZVRŠENJE KRIVIČNIH SANKCIJA uvodi model javno privatnog partnerstva u kazneno-popravne ustanove

Direktor Uprave Dejan Carević ocenio je da javno privatno partnerstvo donosi višestruku korist za zavod i privatnu kompaniju koja je zamenila staru,  dotrajalu instalaciju i obavezala se da narednih 15 godina održava celokupan sistem grejanja.

- Umesto mazuta koji zagađuje životnu sredinu, iz našeg drvnog pogona će se koristiti bio razgradivi otpad koji sada postaje sirovina za grejanje - objasnio je Carević.

Informer

Direktor Uprave Dejan Carević


On je ukazao da nije bilo dileme oko uspostavljanja modela javno privatnog partnerstva jer na ovaj način država štedi ogroman novac.

- Zavod nije imao nikakav finansijski teret - zaokružili smo proizvodnju u drvnom pogonu koji sada ima još veći značaj, a dobili smo kvalitetno, stabilno i za okolinu bezbednije grejanje - rekao je Carević .

On je naveo da će posle 15 godina od potpisivanja ugovora KPZ u Sremskoj Mitrovici od privatne kompanije preuzeti održavanje centralnog grejanja.

- Posebno je važno što će osuđena lica u modernoj kotlarnici proći obuku za upravljanje zahtevnim procesima što im otvara nove mogućnosti za rad po isteku kazne - naglasio je Carević.