10.03.2022.

15:00

Foto:

Hronika

BOĆI ODREĐEN PRITVOR! Bivši policajac osumnjičen za atentat u kome je ubijen MMA borac Uroš Stefanović

Bogdanović osumnjičen da je nalogodavac napada u kom je ubijen MMA borac Uroš Stefanović(27), a ranjen Goran Kovačević Goranac (47), a predao se u sredu uveče novosadskoj policiji.

Za njim je bila raspisana poternica od septembra prošle godine, kada je u pucnjavi u novosadskom naselju Detelinara ubijen Stefanović, a Kovačević ranjen u ruku. Bogdanović se sumnjiči da je organizovao atentat na Kovačevića, dok je mladi MMA borac smrtno stradao kada je pokušao da zaštiti Goranca, kome je bio vozač i telohranitelj.

Za učešće u toj pucnjavi osumnjičen je i Danijel Janjoš(42) bivši prvak u streljaštvu, koji je vozio automobil marke „ pežoo“, u kome je bio i Bogdanović i iz koga je ispaljeno 15 metaka u Kovačevića i Stefanovića. Nakon predaje Janjoša novosadska policija je pronašla oružje, koje je korišćeno u ubistvu.

Više puta Bogdanovića pokušali da ubiju 

Na Bogdanovića je u poslednjih sedam-osam godina pokušano više napada. Prvi se dogodio u oktobru 2014. godine kada je vođa navijačke grupe “Korida” Jovan Kecman u njega ispalio tri metka tokom provoda u jednoj kafani u centru Novog Sada. Bogdanović je tada završio u Urgentnom centru sa prostrelnim ranama stomaka, kuka i šake, ali se uspešno oporavio.

Drugi napad dogodio se u maju 2019. godine kada mu je podmetnut eksploziv ispod sedišta džipa koji je aktiviran daljinski u momentu kada je izlazio iz kola. On je tada teško povređen i zbog zadobijenih povreda amputiran mu je deo leve noge.

U januaru prošle godine u njegovoj zgradi je pronađen mobilni telefon koji je trebalo da posluži za aktiviranje eksploziva, koga je u aprilu prošle godine iz zgrade pokušao da iznese muškarac iz Zemuna koji je potom uhapšen.

Kako se nezvanično saznaje, posle svih napada na njega, Bogdanović je policiji dao iskaz u kome je govorio da ne zna ko hoće da ga ubije.