22.03.2022.

15:49

Foto: Informer

Hronika

ODBIJENA ŽALBA, DŽONIĆI OSTAJU U PRITVORU! Otac i sin i dalje ostaju glavni osumnjičeni za ubistvo porodice Đokić!

Žalba na rešenje Apelacionog suda od 11. marta ove godine, kojom je Stefanu i Goranu Džoniću, pritvor produžen do 11. aprila,  je odbijena. S obzirom na to da je maksimalan rok pritvora u istrazi šest meseci, do tada Više javno tužilaštvo treba da podigne optužnicu ili da im ukine prtivor – saopšteno je iz ove pravosudne institucije.

Ovo iz razloga što se radi o ubistvu tročlane porodice sa kojom su osumnjičeni u rodbinskoj vezi, zatim došlo je do paljenja tela i vozila oštećenih i oduzimanja veće količine deviznog I domaćeg novca o čemu su izveštavali brojni mediji. To uznemirenje, po nalaženju suda može ugroziti nesmetano i pravično vođenje krivičnog postupka, ukoliko bi se osumnjičeni našli na slobodi.

Stefanov branilac, advokat Fllip Domazet jer 18. marta podneo žalbu na ovo rešenje, jer su u međuvremenu stigli rezultati grafološkog veštačenja rukopisa na dokumentima pronađenim tokom istrage ubistva Đokića koji su pokazali da nije Stefanov, ali je Apelacioni sud smatrao da nema osnova da njegov klijent bude pušten na slobodu.

Oslobođeni brača Jojke i Milan Džonić 

Iz  pritvora su 1. marta puštena braća Aleksandar i Kostadin Milošević a dva dana kasnije  i Džonićev sin Milan,   koji su se takođe sumnjičili za ubistvo vlasnika menjačnice Gorana Đokića, njegove supruge Gordane i dvadesetpetogodišnje ćerke Lidije,  jer je ustanovljeno da nema dokaza da su učinili delo za koje su terećeni.

Dokazi ukazuju da ni Stefan nije učestvovao u zločinu jer su njegove kolege iz vojske potvrdile da je u noći ubistva bio u Kopnenoj zoni bezbednosti na dužnosti. Međutim, ono što ga je stavilo u teži položaj u odnosu na ostale osumnjičene je što je baš na njegovom imanju pronađeno oko 43.000 evra za koje se sumnja da potiču iz pljačke Đokića.

Goran , njegova supruga  Gordana i  njihova dvadesetpetogodišnja ćerka Lidija ubijeni su  u noći između 26. i 27. septembra prošle godine a njihova spaljena tela pronađena su 2. oktobra u ataru sela Moravac.