22.03.2022.

21:18

Foto: V.N.

Hronika

LJUDI, NE PALITE NISKO RASTINJE! Vatra progutala periferiju Kikinde, požar još nije lokalizovan (FOTO)

Vatrena stihija buknula je oko 16. 30 časova i brzo zahvatila veliku površinu na više lokacija.

Na terenu su ekipe Vatrogasno-spasilačkog bataljona koje su požar stavile pod kontrolu, ali još nije lokalizovan. Srećom, ljudskih žrtava nema.

Zapaljena trava, trska, i drugo rastinje, nebrojeno puta do sada izazvale su po?ar u Kikindi, a uzrok je najverovatnije ljudski faktor. Saobraćaj na putu Kikinda-Nakovo zaustavljen je na pola sata, ka?u za Informer u PU Kikinda. Gust crni dim i dalje može da se vidi u ovom delu grada i na izlazu prema selu Nakovo.

-Saobraćaj je obustavljen od 17 do 17.30 časova. Iako su vatrogasne ekipe požar stavile pod kontrolu, još nije lokalizovan - rečeno je u PU Kikinda.

S obzirom da je nesavesnim ponašanjem građana i paljenjem otpada i rastinja već nekoliko puta dolazilo do razbuktavanja vatrene stihije, zapreće su velike novčane kazne za uzročnike požara. Međutim, njihovo otkrivanje i istraga zahtevaju dosta vremena.

Udarac po džepu

U kikindskoj policiji navode da Odeljenje za vanredne situacije u Kikindi sprovodi pojačanu kontrolu zabrane spaljivanja ostataka strnih useva i smeća na otvorenom prostoru. U slučaju pronalaska osoba koje spaljuju ostatke useva i otpada, biće preduzimane zakonske mere.

- Za nepoštovanje ovih mera predviđene su novčane kazne koje iznose: za pravna lica od 300.000 do 1.000.000, a za fizička lica od 10.000 do 50.000 dinara - sopšteno je iz policije.