24.03.2022.

08:31

Foto:

Hronika

Uhapšeni piromani koji su ZAPALILI DŽIP BEOGRAĐANINA u Kraljevu

Policija je intezivnim radom uspela da otkrije i uhapsi mladiće koji su, kako se sumnja početkom ovog meseca u centru Kraljeva izazvali požar na automobilu. 

Kako se sumnja, oni su u noći između 2.i 3. marta oko 22 i 15 časova u ulici Cara Lazara u centru Kraljeva, polili, najverovatnije benzinom, džip marke "mercedes“ beogradskih registarskih oznaka a potom ga zapalili.

Požar su ubrzo ugasili vatrogasci, a srećom niko nije povređen. Policija je odmah pokrenula istragu i nakon 20 dana, osumnjičeni piromani su pronađeni i uhapšeni. 

Podsetimo, građane koji žive u ulici u kojoj je džip zapaljen, uznemirile su dve eksplozije na automobilu.

- Jedna eksplozija je bila jača druga slabija. Pogledao sam kroz prozor i video džip koji se bukvalno pretvorio u buktinju. Neko od komšija pozvao je vatrogasce koji su brzo stigli na mesto požara – rekao je ranije jedan od očevidaca i dodao da je efikasnom intervencijom pripadnika kraljevačke vatrogasno-spasilačke jedinice, sprečeno širenje požara. 

Osumnjičenima je, nakon hapšenja određeno zadržavanje do 48 sati i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni Osnovnom javnom tužilaštvu u Kralјevu.