28.03.2022.

11:26

Foto: pixabay i printscreen

Hronika

RASKRINKANO MUČKO UBISTVO NAČELNIKA KRIMINALISTIČKE POLICIJE! Ubica pao na poligrafu, pa potom priznao sve!

Kako saznajemo Miljatović je ispričao da je naručilac ubistva Dalibor Railić zvani Dugi iz Prijedora, koji se trenutno nalazi u pritvoru na osnovu odluke Tužilaštva BiH.

Informer

Policija MUP RS

Osim Miljatovića uhapšen je i njegov kum, koji je prisustvovao dogovorima za ovo stravično ubistvo.

Odmah nakon hapšenja, Miljatović je pao na poligrafu i usled velikog pritiska priznao ispektorima i do detalja ispričao kako je izvedena ova likvidacija.

- Kada je suočen sa brojnim dokazima koje je policija prikupila protiv njega, odlučio je da sve prizna i da ispriča detalje. Doslovno je policiji ispričao kompletan plan likvidacije Bašića. Ispričao je kako ga je angažovao Railić, zatim kako je pripremano ubistvo i sam način izvršenja. Nakon toga, policijskim inspektorima je objasnio i kako se krio nakon ubistva, te da je dogovoreno da za ubistvo dobije 50.000 evra – kaže sagovornik Srpskainfo.

Miljatović je osoba sa velikom kriminalnom istorijom. Podsećamo da je on 2007. godine zajedno sa svojom devojkom Jelenom Tegel, ubio muškarca u Banjaluci, čime su on i njegova devojka zaradili nadimak Boni i Klajd.

Podsetimo, Bašić je ubijen 21. marta kada je oko 6.50 krenuo na posao u Policijsku upravu Prijedor. Ubica ga je čekao u blizini njegove zgrade u prijedorskom naselju Pećani, prišao mu s leđa i ispalio hitac u glavu.

Informer

Radenko Bašić

Odmah nakon ovog skandaloznog ubistva pokrenuta je jedna od najvećih istraga u Ministrastvu unutrašnjih poslova Republike srpske.

- Naši inspektori su predano radili 24 časa svaki dan, prevrnuli smo doslovno svaki kamen u Prijedoru i okolnim opštinama i gradovima i ubrzo su se počele slagati kockice oko ove mučke likvidacije – pojasnio je sagovornik Srpskainfo.

Dodaje kako se već u prvim danima pojavila informacija da je mogući organizator ubistva Railić i on je ubrzo uhapšen.

- Znali smo sigurno da je umešan u ubistvo, a sve je ukazivalo da je on i organizator. Nakon kriminalističke obrade u policiji on je predat u nadležnost OJT Prijedor, ali tada je usledila iznenađujuća odluka tužioca. Nismo mogli verovati kada smo čuli da će biti pušten – pojasnio je izvor Srpskainfo.

Prema rečima sagovornika, Rajlić je sačekan ispred tužilaštva i odmah uhapšen zbog njegove umešanosti u trgovinu s drogom i akcijom „Storidž 2“. Potom je predat Tužilaštvu BiH, pošto su oni zaduženi za tu istragu.

- Zbog toga mu je određen pritvor. Međutim, da je Railić ostao na slobodi postavlja se pitanje da li bi se ovaj slučaj rasvetlio. Verovatno da bi on našao način da ućutka Miljatovića – poručuje naš sagovornik.

Tokom istrage uhapšeno je 20 kriminalaca, ali nakon efikasne istrage pronađen je ubica i raskrinkana je velika misterija stravične sudbine Radenka Bašića.