28.03.2022.

12:57

Foto:

Hronika

STEFANU IZ NIŠA BOMBA RAZNELA ŠAKU Sledi mu i operacija oka STRAVIČNI DETALJI NESREĆE

Kako saznajemo Stefan je i dalje na aparatima za disanje.

- Trepće jednim okom i tako odgovara na pitanja, a danas ga i čega teška operacija drugog oka u kom se nalazi strano telo. Uspevamo da "pričamo" sa njim pogledom, komunicira okom - rekli su zaposleni u niškom kliničkom centru, gde se lekari bore da mu sačuvaju život. 

Podsetimo, Stefan je teško povređen u petak od eksplozije bombe koju je pronašao u koritu Južne Morave. Smrtonosnu napravu izvukao je tokom radova na separaciji peska, s obzirom na to da je zaposlen na mestu bageriste u jednoj niškoj firmi.

Stravična eksplozija raznela mu je levu šaku, pa su lekari morali da je amputiraju ali je zadobio i masivne povrede glave koje su životno ugrožavajuće.

Pretpostvalja se da je reč o bombi koja je zapravo prva srpska ručna bomba sa udarnim upaljačem. Bila je namenjena makedonskim ustanicima za borbu protiv Turaka, a korišćena je i u atentatu na prestolonaslednika Franca Ferdinanda. Koristila se i Balkanskim ali i u potonjim ratovima na ovim prostorima jer je proizvedena velika količina ovih eksplozivnih sredstava.