31.03.2022.

13:51

Foto: printscreen

Hronika

OSTA BEZ MILION EVRA! Posle hapšenja Belivukovih vojnika, zaplenjeno čak 5 KILOGRAMA kokaina sa oznakom TIGRA!

Kriminalna grupa koja je, podsećamo, uhapšena u utorak, prema operativnim informacijama, nastavila je trgovinu drogom na splavovima i u klubovima za račun Belivukovog klana. Zelenaš Marko V., koji se dovodi u vezu sa kriminalnom grupom Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, u iznajmljenom stanu čuvao je čak 5,5 kilograma kokaina, čija je ulična vrednost oko 300.000 evra. Kokain, spakovan u kocke, na sebi je imao oznaku tigra.

Informer

Kokain sa oznakom tigra

- Dosad nije bilo zaplena kokaina sa oznakom tigra, ovo je prva ovakva velika zaplena na teritoriji Srbije - otkriva izvor za medije. Prema njegovim rečima, još uvek se utvrđuje poreklo, a ne isključuje se mogućnost da je grupa posle nekoliko velikih zaplena u Evropi promenila dobavljača. On podseća da svaka grupa koja šalje drogu ima svoju oznaku.

- U akciji Tužilaštva za organizovani kriminal i policije u utorak je uhapšeno 15 pripadnika organizovane kriminalne grupe, a još njih trojica, protiv kojih je takođe pokrenuta istraga, već su bili u pritvoru. Marku V. poslednjem su stavljene lisice na ruke u utorak po podne, a u stanu koji je iznajmljivao pronađena je najveća količina droge - kaže sagovornik za medije.

Belivuk i Miljković, podsetimo, uhapšeni su 4. februara prošle godine.

- Policija i tužilaštvo nisu hapšenjem dvadesetak pripadnika grupe završili posao. Nastavljeno je prikupljanje dokaza za operativne informacije kojima su istražitelji raspolagali i u prethodnih nekoliko meseci zaplenjena je droga vrednosti oko milion evra - dodaje sagovornik iz istrage.

Svi osumnjičeni juče su privedeni na saslušanje u Tužilaštvo za organizovani kriminal. - Niko od uhapšenih nije želeo da iznosi odbranu, svi su odlučili da se brane ćutanjem. Tužilaštvo je od suda zatražilo da im odredi pritvor po svim osnovama - zbog opasnosti od bekstva kako ne bi uticali na svedoke, opasnosti da bi boravkom na slobodi ponovili krivično delo, ali i zbog uznemirenja javnosti - kaže sagovornik za medije.

Informer

Veljko Belivuk

Jedan od uhapšenih, kako je pisano proteklih dana, u decembru prošle godine bio je ranjen na Karaburmi.

- I drugi su odranije poznati policiji. Njihova "delatnost" pratila se i posle hapšenja Belivukove kriminalne grupe. Osim droge i oružja, kod njih su pronađeni i navijački rekviziti, ali i majice sa odštampanom podrškom Belivuku - dodaje sagovornik.