31.03.2022.

13:57

Foto: Marko Đoković

Hronika

POLICAJCI VELJE NEVOLJE NA METI TUŽILAŠTVA! Površnim pretresom stana "sakrili" pištolj i gomilu novca, DOKAZANA NJIHOVA KRIVICA!

Okrivljenima je stavljeno na teret da su pomogli učiniocima krivičnog dela V.G. i S.S. koji su optuženi u predmetu TOK zbog izvršenja krivičnog dela Udruživanje radi vršenja krivičnih dela i krivičnog dela Nedozvoljena proizvodnja držanje nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija. 

Njih dvojica su kao policijski službenici SBPOK-a Odeljenja za suzbijanje organizovanog krijumčarenja opojnih droga prilikom pretresa stana na osnovu sudske naredbe koji su koristili gore pomenuti, radnje pretresanja izvršili tako da onemoguće pronalazak pištolja marke „Glok 19“ koji je neovlašćeno držan i bio sakriven u stanu, kao i da novac koji je pronađen nisu oduzeli, niti su konstatovali u zapisniku o pretresanju stana da su pronađena bilo kakva novčana sredstva.

U toku dokaznog postupka saslušani su okrivljeni P. L. i B. V., te su ispitani svedoci pretresa i drugi svedoci, policijski službenici koju su vršili pretres.

Optužnim aktom Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu je predložilo da sud okrivljene oglasi krivim i izrekne im krivične sankcije po zakonu.