05.04.2022.

13:52

Foto: Tanjug

Hronika

SUMNJIVO, ALI BAŠ! General policije Slobodan Malešić uhapšen zbog trača i storniranja kazne za saobraćajni prekršaj!


Prema našim saznanjima, general Malešić, koji je zbog beskompromisne borbe protiv kriminala u Kragujevcu, u vreme dok je bio načelnik PU u tom gradu, dobio nadimak "srpski Eliot Nes" i koji je, prema tvrdnjama mnogih njegovih kolega bio jedan od retkih policijskih "glavonja" koji je stavljao glavu u torbu tokom borbe protiv kavačkog klana u Novom Sadu, uhapšen je bez ikakvih čvrstih dokaza za dela koja mu se stavljaju na teret.

Kako nezvanično saznajemo, jedno od "dela" zbog kojih je general Malešić osumnjičen i lišen slobode je storniranje kazne za saobraćajni prekršaj i to na osnovu posredne izjave svedoka.

Taj svedok je, navodno, tvrdio da je general Malešić "oprostio" saobraćajni prekršaj bratu jednog građevinskog preduzimača, koji je popravljao ogradu na njegovoj porodičnoj kući u selu Jabuka kod Prijepolja.

Drugo "delo" zbog kojeg je uhapšen general Malešić je, prema našim nezvaničnim saznanjima, izjava jedne službenice policije, koja je na saslušanju tokom istrage o ukidanju mera nadzora i kontrole jednom licu po nalogu iz kabineta nekadašnje državne sekretarke MUP Dijane Hrkalović, rekla da smatra da je to bilo učinjeno po nalog Malešića, jer je pomenuto lice poreklom iz Prijepolja iz kojeg je i uhapšeni general policije.

Podsetimo, prema našim saznanjima, mnogi policajci su šokirani vešću o hapšenju generala Malešića, jer ga znaju kao kolegu, velikog borca protiv kriminala u Kragujevcu, gde je prethodno bio načelnik Policijske uprave, ali i u Novom Sadu, gde se od 2020. godine istakao u borbi protiv kavačkog klana u tom gradu.

Kako navode pojedini mediji, general Malešić među kolegama uživa veliko poštvoanje jer je ugasio mafiju u Kragujevcu, jer je uhapsio Slobodana Milutinovića Snajpera u Novom Sadu, koji je rešio sva krivična dela u tom gradu i koji je uhapsio Darka Eleza kome niko nije smeo da priđe.