07.04.2022.

10:13

Foto: ATA

Hronika

NADRILEKARKA OLGICA MARKANOVIĆ I NJENA SARADNICA NEGIRALE KRIVICU! Odbrana "proziva" lekare koji su neadekvatno lečili oštećene?!

Na samom početku suđenja Olgica je negirala navode optužnice da je u salonu u Beogradu nad pacijentkinjama vršila intervencije i nanela im teške telesne povrede. Ona se, podsetimo, sumnjiči da je koristila aparat plazma pen, vršila korekcije kapaka i nosa i nanela in povrede i teške opekotine lica.

Informer

 

Odbrana Oligice Markanović takođe negira da su usluge koje je pružala hiruške prirode, kao i da je plazma pen medicinsko sredstvo. Naime, prema tvrdnji odbrane plazma pen koji je naveden u optužnom aktu nije korišćen, kao i da oštećenim nisu nanesene teške telesne povrede.

Takođe odbrana koju predvodi Irina Borović ćerka beogradskog advokata Borivoja Borovića zahteva i saslušanje lekara koji su lečili oštećene, jer postoji prema njihovim rečima opravdana sumnja da su primenjivali neadekvatne metode lečenja, pa čak i pokušaje ulepšavanja što je doprinelo krajnjem stanju oštećenih...   

Advokati Jasmine Tasić sve osporavaju, oštećene samo ćele novac?!

U nastavku suđena advokati drugooptužene Jasmine Tasic Zoran Jakovljević i Dragan Palibrk osporavaju sve navode optužbe i tvrde da njihova klijentknji nema veze sa krivičnim delima koja joj se stavljaju na teret.

Oni ističu da motiv za lazno svedočenje ostećenih leži u nadoknadi materijalne i nematerijalne štete od strane supruga Jasmine Tasic, koji je jako imućan ćovek.

Informer

 
Olgica bez primanja izdržava je sestra?!

Iznoseći lične podatke Olgica Markanovvić je navela da je trenutno bez primanja i da je izdržava sestra, te da ima sina od 5 godina i da je po zanimanju diplomirani inženjer ekologije, navodeći da je završila Prirodno matematički fakultet.

Sud je 13. oktobra ukinuo pritvor Markanovićevoj i odredio joj kućni pritvor uz elektronski nadzor. Markanović i Tasić optužene su kao saizvršioci u krivičnom delu - teško delo protiv zdravlja ljudi.

Informer

 

Početak suđenja, više puta je odlagan jer se do sada u sudnici nije pojavila drugooptužena J. T., koja je održavala rizičnu trudnoću.

Optužnim predlogom tužilaštvo je tražilo od suda da Markanovićku osudi na tri godine zatvora, a Tasićku na godinu dana zatvora.