09.04.2022.

11:55

Foto:

Hronika

ŠEF KAVAČKOG KLANA ZVICER ILEGALNO BORAVIO U NOVOM SADU! Bio prijavljen pod lažnim imenom, IMAO I LIČNU KARTU!

Naime, Zvicer je 2015. godine u Temerinu prijavio prebivalište i dobio ličnu kartu na ime Slobodan Zec, a u tome mu je, prema navodima tužioca, pomogao Milenko Đukić, bivši policajac iz Temerina, koga optužni predlog tereti za zloupotrebu službenog položaja i navođenje na overu neistinitog sadržaja.

- Sa izvesnim Slobodanom Zecom, za koga sam tek tek kasnije saznao da je Radoje Zvicer, upoznao me je Davorin Baltić, kako bi tom Zecu našao nekoga ko bi ga prijavio na svoju adresu, zbog dobijanja dokumenata, jer je nameravao da sa porodicom ide u inostranstvo – izavio je Đukić na današnjem suđenju i dodao da je navodnog Zeca roverio kroz policijski jedinstveni informacioni
sistem.

Đukić je detaljno ispričao da je kasnije pitao komšiju Dušana Popovića da li bi pristao da Zvicera alijas Zeca, prijavi na svoju adresu, što je ovaj učinio.

Bivši policcajac je na sudu kazao da za ovaj posao nije dobio nikakvu naknadu, a da je tek kasnije saunao da se radi zapravo o vođi kavačkog klana, kada su mu to rekli iz Sektora unutrašnje kontrole MUP-a Srbije.

Svedok Sanja Ševo, koja je izdala ličnu kartu Zviceru na ime Slobodana Zeca, je rekla da je zahtev bio regularan, kao i da su postojala sva potrebna dokumenta za prijavu prebivališta na to ime.

Inače, za Zvicerom je raspisana međunarodna Interpolova poternica u Beogradu, Podgorici, Kijevu i Budimpešti.