14.04.2022.

15:51

Foto: Tanjug/Miloš Milivojević

Hronika

Vulin o hapšenju Šarića: Borba protiv najtežih oblika kriminala ostaje prioritet MUP-a, ali i Srbije!


U okviru velike međunarodne akcije koordinirane od strane EUROPOL-a i EUROJUST-a, Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije i Tužilaštvo za organizovani kriminal uhapsili su više lica koja su našu teritoriju koristila za izvršenje krivičnih dela na više kontinenata, naveo je Vulin, a saopštio je MUP.

"Srbija je pouzdan partner međunarodnih organizacija koje se bore protiv kriminala i zemlja u kojoj nema zaštićenih. Ovim se to i potvrđuje na najbolji mogući nači", poručio je Vulin.

Ministar je istakao da borba protiv najtežih oblika kriminala ostaje prioritet MUP-a, ali i Srbije.

U okviru međunarodne akcije EUROPOL-a i EUROJUST-a u kojoj su učestvovale policije Hrvatske i Srbije, uhapšeni su članovi više organizovanih kriminalnih grupa, među njima i Darko Šarić i još četiri osumnjičena.

Šarićeva grupa se sumnjiči da je delovala na teritoriji Srbije, Evrope i Južne Amerike, a pored njega uhapšeni su D. L, D. O, U. R. i D. M, a za ostalim članovima se intenzivno traga, saopštio je ranije danas MUP.

Među uhapšenima je i jedan od Šarićević branilaca, advokat Dejan Lazarević, koji je i glavni branilac osumnjičenih vođa kriminalne grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića.