11.05.2022.

12:43

Foto:

Hronika

OSUMNJIČENI ZA ZLOČIN IZLAZE PRED SUDIJU! Zakazano pripremno ročište za ubistvo MMA borca Uroša Stefanovića

Više javno tužilaštvo u Novom Sadu je protiv njih dvojice podiglo optužnicu 11. marta zbog opravdane sumnje da su izvršili krivično delo teško ubistvo i krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Kovačevića i Uroša Stefanovića napadači su, 2. septembra prošle godine, presreli kolima u Cankarevoj ulici kod broja 8 u novosadskom naselju Detelinara. Iako su njih dvojica pokušali da pobegnu, napravljena im je sačekuša i na njih otvorena vatra. Tada je ubijen dvadesetsedmogodišnji Uroš Stefanović, koji je s Goranom Kovačevićem ušao u pasaž zgrade u Cankarevoj ulici broj 8.

Za Daliborom Bogadanovićem i Danielom Janjošem je nekoliko dana kasnije, raspisana poternica. Nepune dve nedelje posle toga, prvo se predao Janjoš, dok je Bogdanović bio u bekstvu do 9.marta, kada se i on dobrovoljno predao.

Informer

Mesto zločina

Obojici je nakon saslušanja određen pritvor zbog opasnosti od bekstva, da ne bi ponovili krivično delo i zbog uznemirenja javnosti i od tada se nalaze iza rešetaka. Inače, Danijel Janjoš je diplomirao na Fakultetu za sport i fizičku kulturu, bavio se streljaštvom i bio je juniorski reprezentativac Srbije u gađanju pištoljem.

Bogdanović je bivši radnik novosadske policije i telohranitelj političara Nenada Čanka. Na njega su u više navrata pokušani atentati, a teško je ranjen i pre dve godine kada mu je podmetnut eksploziv ispod sedišta džipa. Prošle godine je u zgradi u kojoj ima stan pronađen eksploziv.