17.05.2022.

17:20

Foto: prinstscreen youtube

Hronika

JANJOŠ I BOĆA VRAĆENI U PRITVOR! Odbijen predlog odbrane, glavni pretres za ubistvo MMA BORCA i ranjavanje Goranca zakazan za jun!

Branioci Dalibora Bogdanovića i Daniela Janjoša predložili su da se njihovim klijentima ukine pritvor ili da se zameni blažom merom, ali je postupajući sudija Vidoje Mitrić taj predlog odbio, tako da su vraćeni u pritvorsku jedinicu Okružnog zatvora u Novom Sadu jer im je ranije pritvor određen do 9. jula.

Podsetimo, Više javno tužilaštvo u Novom Sadu je 11. marta podiglo optužnicu protiv Bogdanovića i Janjoša zbog sumnje da su izvršili krivično delo teško ubistvo i nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Janjoš i Bogdanović su nakon ubistva bili u bekstvu, ali je Janjoša skoro dve nedelje kasnije uhapsila policija, dok se Bogdanović sam predao i martu ove godine.

Obojica su danas u sud bili dovedeni iz pritvora, u kojem su od hapšenja, a koji im je poslednjom odlukom suda produžen do 9. jula.

Kovačevića i Stefanovića su napadači presreli kolima u Cankarevoj ulici kod broja 8 u novosadskom naselju Detelinara, nakon čega su njih dvojica pokušali da pobegnu i tada je Stefanović ubijen, a Kovačević ranjen.