18.05.2022.

13:33

Foto: Informer

Hronika

MATEJ JE BIO ZAGLAVLJEN U KONSTRUKCIJI STAROG SRUŠENOG MOSTA Renato Grbić otkriva veliku misteriju PRONAĐEN NA UKLETOM MESTU

Ekipa Informera uradila je ekskluzivni intervju sa Renatom koji kaže da je Matej Periš bio zaglavljen u konstrukciji starog mosta koji je srušen tokom Drugog svetskog rata, a koji se još nalazi u Dunavu.

- Dešava se da nekada da neki leš ostane i par meseci u reci. Ljudi su govori da će Matejevo telo da ispliva u Smederevu, dole kod Golubca. Ja sam rekao ako za ovo vreme nije isplivao, on Pančevački most ne može da prođe jer ima puno krša i loma i svega toga, tako da se zadržao. U tom trenutku kada je počne organizam da truli, voda ga je izbacila i on je brzo došao do Ade Huje  - kaže Renato ekskluzivno za Informer.

Informer

Telo Mateja Periša

Grbić veruje da je telo svo vreme bilo ispod Pančevačkog mosta:

- Telo je svo vreme bilo tu. Da nije bilo tu, isplivalo bi par kilometara dole nizvodno. Zadržao se u tom kršu i konstrukciji mosta koji je bombardovan u drugom svetskom ratu

Renato dodaje da je tužan što su se njegove slutnje obistinile.

- Ako se nažalost obistinilo da je to on, saučešće porodici. Bar imaju telo da sahrane.

Grbić navodi da telo nije izbacila Košava, već jake struje Duna

- Ovde postoje jake struje. Dunav je moćna jaka reka, voda je bila u nadolasku. Bilo je realno da ispliva telo. To je jutros rano isplivalo ispod mosta i našlo se kod tog ukletog dela Tu je bilo ubistvo, poginulo je ono troje mladih. I on se našao na tom ukletom mestu. Ja sam rekao i Matejevom ocu da će neko od građana prvi da vidi telo, kada telo ispliva. Tako je i bilo.