19.05.2022.

08:19

Foto: Informer

Hronika

PRVE FOTOGRAFIJE SA MESTA BOMBAŠKOG NAPADA! Vlasnica: Mogao je da strada pekar, tad je došao na posao! NIKOM SE NISMO ZAMERILI

Ekipa Informera bila je na licu mesta i zatekla polomljena stakla na pekari. Kako smo saznali, nepoznato lice je polimilo stakla na pekari i ubacilo ručnu bombu.

Informer

Napadača su snimile kamere i policija traga za njim, a vlasnica pekare kaže da joj nije jasno zbog čega su uništili njen lokal.

- To se dogodilo oko tri sata ujutru. Pekar je došao u to vreme da počne da radi. Međutim u trenutuku dok je izlazio iz automobila čuo je ekslopoiziju i video da su stakla razbijena. On me je obavestio da je neko bacio petardu, nije ni slutio da je reč o bombi. Kada smo došli videli smo da je detonacija bila mnogo jača, jer je sav izlog na pekari razbijen od detonacija. Pretpostavljam da je napadač razbio donji deo izloga, pa da je onda ubacio eksplozivnu napravu koja je usled detonacija sve uništila. Šteta je oko 5 - 6000 evra. Pekara je sva u izlogu i popucala su dupla stakla. Prema informacijama koje sam dobila od policije reč je o bombi kašikari, crne bombe. To je defanzivna bomba. Mi ovde radimo već 20 godina i nikada do sada nismo imali problema - kaže vlasnica pekare Gordana Glišić.

Informer