22.05.2022.

13:18

Foto: Informer

Hronika

MNOGIMA JE PROMAKAO DETALJ NA KRSTU MATEJA PERIŠA! Između imene i prezimena godina rođenja i godina smrti, 27 BELIH RUŽA

Podsetimo telo Mateja Periša pronađeno je 18 maja, a dva dana kasnije nakon opela ispraćeno je iz crkve Svetog Ante u Beogradu za Split. Opelo za Mateja Periša služio je beogradski nadbiskup Stanislav Hočevar, a službi je prisustvovao i patrijarh srpski Porfirije.

Informer

Ispraćaj tela Mateja Periša

Venac je stigao i od veleposlanstva Republike Hrvatske u Beogradu, a bio je napravljen je od crvenih, belih ruža i kala. Nadbiskupija Srbije je pripremila 27 belih ruža koje simbolično označavaju 27 godina, koliko je imao Matej u trenutku utapanja. Donet je i krst sa imenom i prezimenom nastradalog Splićanina, ali mnogima je promakla urezana godina na njemu.

Iako je telo pronađeno ove godine, na krstu je ispod godine rođenja ispisana prošla godina, što i nije čudno ako se uzme u obzir da je Matej nestao u noći između 30. i 31. decembra nakon što je izašao iz kluba Gotik.

Podsetimo, obdukcijom tela utvrđeno je da je se Matej pre pet meseci utopio. Njegov nestanak prijavljen policiji u Beogradu poslednjeg dana prošle godine.