02.06.2022.

13:43

Foto: Privatna arhiva/printskrin 192

Hronika

OVO SU PRIJATELJI IZ SELA TRUBAREVAC! Nastradali u sudaru sa traktorom kod Soko Banje, MEŠTANI U ŠOKU TROJE DECE OSTALO BEZ OCA

U istoj saobraćajnoj nesreći teške telesne povrede, opasne po život zadobio je vozač traktora D. Đ. (64), lake telesne povrede zadobio je putnik "mercedesa" N. Đ.(29) koji je sedeo pozadi. Prema nezvaničnim informacijama prikolice na traktoru nisu bile osvetljene. 

Kako smo saznali traktorista je verovatno selio na pašu. 

-Traktorista se bavi pčelarstvom, a sada je vreme paše i pčele selimo tamo gde ima najviše medonosnog bilja.To se uvek radi noću zbog velikih vrućina. On je za traktor priključio dve prikolice, jednu za drugu, kao na primer dve lokomotive, da bi prevezao što više košnica - rekli su tamošnji meštani.

Informer

Dragan Ž. i Dragan M./nastrdali prijatelji kamiondžije

Prema njihovim rečima poginuli Mitić i Zdravković bili su vozači kamiona i, po rečima meštana, krenuli su da kupe gorivo da bi ujutru krenuli na put.

-Užasna tragedija, ostavili su za sobom neutešne žene, dečicu, Mitić ima troje dece...Celo selo je zamuklo od tuge, šta više da se kaže... - priča jedan meštanin Trubarevca.

Kako su naveli prilikom sudara prevrnule su se traktorske prikolice, košnice su popadale, otvorile se, razbile...
- Sve je vrvelo od hiljade pčela. Lekari i medicinsko osoblje, kao i vatrogasci uopšte nisu mogli da priđu od rojeva gustih kao oblak. Čak su zatražili su od meštana zaštitna odela. I pored ove situacije, gotovo odmah su prišli mestu nesreće, ali dvojici kolega i prijatelja nije bilo spasa - rekao je jedan mešatanin  Trubarevaca