03.06.2022.

13:43

Foto: printscreen

Hronika

DRAKULI PRETI 40 GODINA ROBIJE! Potvrđena optužnica protiv bombaša sa Vračara, DIGAO U VAZDUH PORŠE LAZARA VUKIĆEVIĆA!

Kako saznajemo, okrivljenom se na teret stavljaju krivična dela: teško ubistvo u pokušaju za koje je zaprećena kazna do 40 godina zatvora, zatim nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, za koje je zaprećena kazna od dve do 12 godina zatvora i teško delo protiv opšte sigurnosti za koje mu preti kazna od jedne do 8 godina zatvora.

Informer

Raznesen porše

Na rešenje krivičnog vanpretresnog veća Višeg suda u Beogradu okrivljeni i njegovi branioci imaju pravo da izjave žalbu Apelacionom sudu u Beogradu. 

Podsećamo, Drakula se sumnjiči da je podmetnuo eksplozivnu napravu ispod Vukičevićevog poršea, a kad je on bio u blizini, okrivljeni je daljinski aktivirao je eksploziv. Vukičevića je odbacila detonacija. Zadobio je i lake povrede, dok mu je vozilo potpuno uništeno.

Takodje eksplozijom je pričinjena velika materijalna šteta na više vozila koja su bila parkirana u neposrednoj blizini.

Drakula se u istrazi branio ćutanjem, odnosno iskoristio zakonsko pravo da ne iznosi odbranu. On se nalazi u pritvoru zbog drugog predmeta u kojem je nedavno prvostepenom presudom osudjen na tri i po godine zatvora zbog sprečavanja službenog lica u vršenju službene dužnosti u pokušaju.