05.06.2022.

16:42

Foto: Privatna arhiva

Hronika

ODRŽANO DRŽAVNO PRVENSTVO U RIBOLOVU! Pedeset ribolovaca učestvovalo, ali samo tri su bila najbolja EVO KOLIKO JE RIBE UPECAO POBEDNIK

Reč je o takmičenju državnog ranga, a učestovalo je 18 najboljih fideraša iz prošle godine plus ljudi koji su se kvalifikovali sa regionalnog takmičenja na državnom prvenstvu.

Ljubitelji ribolova verovatno znaju da reperezntacija Srbije poslednjih nekoliko godina beleži fantastične rezultate na svestkim takmičenjima u ribolovu.

Bojan Gavrilović, predsednik ribolovačkog udružena Energo tim, za Informer je objasnio da je prošlog vikenda takmičenje trajalo dva dana, kao i da je učestvovalo 50 takmičara.

Kako je objasnio ribolovačko udruženje Enegro tim je klub takmičarskog tipa.

- Imamo i reprezentativca koji ima samo 21 godinu, i ove godine će našu zemlju predstavljati na takmičenju u Belgiji. Inače, tri godine unazad imamo državne reprezentativce. Imali smo trenera, koji je u Portugalu osvojio srebrnu medalju za našu reprezentaciju, Nenada Konstadinovića. Inače, on je osnovao naš klub i bio je prvi predsednik kluba - naglasio je Gavrilović.

Prema njegovim rečima u okviru Energo tima imaju fider sekciju, odnosno dubinski ribolov.

- Reč je o ribolovu u kom se koristi kavezna hranilica, i na ovaj način se riba lovi na dnu vode. Imamo metod sekciju, to je takođe vrsta dubinskog ribolova, na taj način se pecaju velike ribe, imamo plovak i spin sekciju, varalicu ... Klub ima 30 aktivnih članova licenciranih ribolovaca, u okviru kluba imamo dva trenera koji su sertifikovani kao treneri za sportski ribolov - objasnio je naš sagovornik i ujedno najavio takmičenje sledećeg vikenda na jezeru fazonerija na Ubu.