16.06.2022.

13:40

Foto: Pixabay

Hronika

SASLUŠAN LAŽNI AGENT! Negirao da je prodao vilu i da je prevario firmu za milion! ODREĐENO MU JE ZADRŽAVANJE

Kako saznajemo on je danas saslušan, a na saslušanju je negirao da je izvršio krivično delo, odnosno da je počinio prevaru. Nakon saslušanja njemu je određeno zadržavanje u policijskoj stanici. 

Podsetimo, Informer je objavio da je D.B., predstavljajući se kao agent za nekretnine, prevario stariju ženu, falsifikovao dokumenta i prodao vilu na Dedenju. Tom prilikom, kako se sumnja on je vilu prodao za 1.100.000 evra.

Naime, prema navodima krivične prijave, osumnjičeni D.B. je lažno se predstavljajući kao agent za promet luksuznih nekretnina u Beogradu doveo u zabludu oštećenu I.V. te je sačinjavanjem lažnih punomoćja upotrebom njene lične karte doveo u zabludu i predstavnike oštećenog privrednog društva koje se bavi prometom nekretnina, da bi nakon zaključenja ugovora o kupoprodaji nepokretnosti na ime kapare i kupoprodajne cene pribavio sebi protivpravnu imovinsku korist u iznosu od 1.100.000,00 evra.

Informer

Napravio lažna punomoćja/ilustracija

Osumnjičeni D.B. je dana 16.06.2022. godine saslušan u prostorijama tužilaštva u prisustvu dva izabrana branioca i tom prilikom je negirao izvršenje krivičnog dela koje mu je stavljeno na teret. Nakon saslušanja, tužilaštvo je Prvom osnovnom sudu u Beogradu podnelo predlog da se prema D.B. odredi pritvor u trajanju od 30 dana po dva osnova i to jer postoje okolnosti koje ukazuju na opasnost od bekstva i da će ometati postupak uticanjem na svedoke.

Tužilaštvo će u toku istrage protiv osumnjičenog D.B. ispitati sve svedoke, narediti vršenje grafološkog veštačenja, a biće sprovedena i finansijska istraga. Takođe, u saradnji sa pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova radi se na utvrđivanju eventualnog postojanja saučesnika, te ukoliko se utvrdi da su isti postojali, istraga će biti proširena u odnosu na ta lica.