28.06.2022.

22:28

Foto: M.D.

Hronika

OTELI, MUČILI MLADIĆA I TRAŽILI MU 400 EVRA! Određen pritvor za novosadskog policajca i njegovog saučesnika

Sud im je odredio pritvor do 30 dana da ne bi ometali postupak uticanjem na svedoke, da ne bi ponovili krivično delo i iz razloga uznemirenja javnosti zbog načina izvršenja dela – izjavila je Jelena Ostrojin, portparolka suda.

Povodom otmice oglasilo se i Više javno tužilaštvo u Novom Sadu.

Doneta je naredba  o sprovođenju istrage protiv osumnjičenih S. S. i S. M., zbog osnova sumnje da su izvršili krivično delo otmica kažnjivo Krivičnim zakonikom Republike Srbije članom 134, stav 2, za šta je zaprećena kazna zatvora u trajanju od 3 do 12 godina. Osumnjičeni su u zakonskom roku privedeni i saslušani u Višem javnom tužilaštvu u Novom Sadu, nakon čega je javno tužilaštvo Višem sudu u Novom Sadu predložilo određivanje pritvora – naveli su iz tužilaštva.

Kako se sumnja, S. M. i S. S. su oštećenom zadali više udaraca rukama, nogama, palicom i pištoljem i zahtevali od njega 400 evra na ime nepostojećeg duga, što su snimili i snimak poslali devojci oštećenog .

Povodom ovog događaja, Više javno tužilaštvo u Novom Sadu će u toku vođenja istrage hitno i detaljno preduzimati dokazne radnje, nakon čega će u skladu sa zakonom donositi dalje procesne odluke, o kojima će javnost biti blagovremeno obaveštena.

Bonus video: