30.06.2022.

11:00

Foto: Informer

Hronika

MUŠKARAC KOJI JE PUCAO U NOVOM BEOGRADU POZNAJE RANJENOG! Povezuju ih zajednička kivična dela! MOGUĆI MOTIV NERAŠČIŠĆENI RAČUNI OKO NARKOTIKA

Naime, u koordinisanoj akciji Uprave kriminalističke policije i Više javnog tužilaštva u Beogradu identifikovan je muškarac koji je osumnjičen da je u ponedeljak u Novom Beogradu pucao iz pištolja i tom pruilikom ranio u grudi D. P. (39). 

Podsetimo, nakon pucnjave, ranjeni muškarac privatnim vozilom prevezen u Urgentni centar i nije životno ugrožen.

Informer

Pokrenuta akcija "Vihor" 

On je, kako smo ranije izveštavali,navodno odbijao saradnju sa policijom i tužilaštvom. 

- Na saslušanju je navodno rekao da je šetao i da ga je slučajno pogodio takozvani zalutali metak. Takođe naveo je i da ne zna ko je pucao na njega, kao ni odakle je pucano. Policija je odmah nakon pucnjave pokrenula akciju "Vihor" - obajsnio je izvor Informera upoznat sa slučajem. 

Kako smo nezvanično saznali ranije policija je raspisala potragu sa vozilom iz koga je kako se sumnja pucano te večeri.

- Policija je tragala za vozilom jer je postojala sumnja da je napadač iz njega pucao, kao i da je tim istim vozilom pobegao s mesta napada - objasnio je izvor Informera upoznat sa detaljima pucnjave.

Istovremeno, bezobzira na to što ranjeni muškarac nije želeo da sarađuje sa policijom, Više javno tužilaštvo je sa policijom pokrenulo istragu.

- Tokom istrage napadač je identifikovan. Reč je o muškarcu koji, navodno živi na teritoiriji Beograda. Zanimljivo je da su napadač i ranjeni mladić poznati policiji odranije, ali i da su zapravo sarađivali. Prema podacima kojima nadležni raspolažu, njih dvojica su saučesnici u krivičnim delima vezanim za nakrotike. Iz toga najverovatnije proizilazi i motiv napada. Pretpostavlja se da je neko nekoga ozbiljno prevario. Međutim, šta je tačno motiv biće poznato po okončanju istragekoja je u toku - kaže naš sagovornik upoznat sa slučajem.