03.07.2022.

10:07

Foto:

Hronika

PALA SRPSKA BANDA U AUSTRIJI! Na prevaru uzimali bicikle, pa ih prodavali u Srbiji! OVO IM NIJE PRVI PUT

Naime, kako navode austrijski mediji banda je uhapšena u četvrtak zbog sumnje da su na prevaru uzeli osam električnih bicikli koje su imali nameru da prevezu u Srbiju. 

- Uhapšeni su jedan Austrijanac (36) i pet državljanina Srbije zbog sumnje da su u jednoj sportskoj radnji, sa lažnim papirima iznajmili bicikle. Dvotočkaše su utovarili u kombi sa srpskim registracijama i otišli. Kasnije je proverom njihovih dokumenata ustanovljeno da su lažna - objasnio je izvor lokalnih medija. 

Informer

Ilustracija

On je objasnio da su Srbi dali laže podatke, prema kojima su navodno gosti jednog hotela. 

- Vlasnici lokala su odmah po tom saznanju slučaj prijavili policiji. Pokrenuta je istraga ali i istovremeno potraga za vozilom. Kombi u kom su bicikli pronađeni bio je u pratnji austrijskog vozila. Nakon hapšenja utvrđeno je da su lopovi istog dana planirali da na isti način opljačakaju još lokala, ali i da napuste Austriju - rekao je izvor Kronen.Cajtung

Prema pisanju navedenog portala kod Srba je pronađena i određena količina novca kojom su, kako se sumnja, planirali da daju uloge za druge prevare.

Takođe, sumnja se da je ista banda, na isti način opljačkala sporstke radnje i ranije, ali da su ti bicikli već prevezeni i prodati u Srbiji. Ukupna šteta iznosi nekoliko desetina hiljada evra.