05.07.2022.

14:28

Foto: printscreen

Hronika

VLASNICI MALINJAKA U STRAHU OD PLJAČKAŠA CRVENOG ZLATA! Policija ekspresno uhapsila lopove, ali to nije bio JEDINI SLUČAJ!

Uhapšen je par koji živi u vanbračnoj zajednici, koji su zatečeni u crnom BMW-u sa gajbicama maline, ali i nekih drugih predmeta, koje su usput pokrali.

Dejan Jovanović iz ariljskog sela Dobrače kaže da je policija uspešno i vrlo brzo obavila svoj zadatak – uhapsila kradljivce malina.

Informer

 

- Brali smo maline kao svaki dan. Negde između 18 i 19 časova pozvala me je komšinica i rekla da je videla crni karavan VMW sa somborskim tablicama blizu njenih gajbica sa malinama, a da joj nedostaje oko 40 gajbica. Odmah smo zvali policiju u Arilju, ali ih oni nisu stigli, pa smo zvali i policiju u Požegi. Oni su ih sačekali na Ariljskoj rampi, raskrsnici gde se iz Arilja ulazi u Požegu.

U policijskom dosijeu sakupio više od 40 krivičnih prijava 

U automobili su zatekli muškarca i ženu, koji su živeli u vanbračnoj zajednici, u ariljsku policijsku stanicu – kaže Dejan i dodao da. Saznalo se da muškarac ima podeblji policijski dosije, sa preko 40 krivičnih prijava.

- Pozvali su i nas meštane da dođemo u stanicu. Mojih gajbica nije bilo, a bilo je gajbica i od drugih komšija. Sve gajbice sa malinama su vraćene vlasnicima. A u automobilu su pronađena i neka ćebad, koja su ukrali od jednog komšije i nekih drugih stvari, pa čak i gajbica piva – kaže Dejan.

Informer

 

Ženi su napisane 3 do 4 krivične prijave, a kako kaže Dejan, pokazivala je policiji neki papir da ima psihološke bolesti. I muškarcu je napisano nekoliko krivičnih prijava, od nevezanog pojasa do krađe.

- Koliko mi je poznato pušteni su i da im je zabrenjen ulazak na teritoriju opštine Arilje – dodao je Dejan.

Kradene maline prodaju nakupcima

Objasnio je da su čekali vreme kada se iznose gajbice pored puta da bi otkupljivač preuzeo. Kada ih uzmu prodaju ih natkupcima i lepo zarade.

Takođe je ukazao da ima lopova koji noću upadaju u malinjake i beru maline.

- U selima Stupčevićima i Latvici vlasnici malinjaka se žale da samo svetlucaju lampe u malinjacima – kaže Dejan.

Dragan Bogdanović, predsednik udruženja malinara „Vilamet“ kaže da mu je jedan malinar iz Dobrača ispričao kako je prepao noćne kradljivce malina.

- Ustao je negde oko 2 sata noću i u malinjaku video više svetala od lampe. Viknuo je glasno i zatim video kako lopovi beže ka nekom potoku – kažeDragan.

Informer

 

Vlade Nikolić, predsendik udruženja malinara „Crveno zlato“ iz Kosjerića, kaže da nije čuo za krađe malina u kosjerićkom kraju.

- Nije bilo, a i ne znam kako to uspevaju, kada se ni danju ne obere sve kako treba. Bilo je nekih smešnih priča, pa čak i da dovode noću slepe i slabovide osobe kako bi brale po osećaju kada pipnu malinu – dodao je Vlade sa osmehom.