05.07.2022.

20:05

Foto: printscreen

Hronika

BELIVUK I MILJKOVIĆ SUTRA PROGOVARAJU O ZLOČINIMA! Završeno čitanje optužnice kriminalnom klanu, evo za šta se terete Velja Nevolja i njegovi vojnici!

- Završeno je čitanje optužnice i sutra će se početi sa izjašnjavanjem o krivici - rekao je izvor "Blica".

Sutra će i branioci početi sa izlaganjem.

Broj okrivljenih diktira dužinu trajanja ročišta

- Zbog velikog broja okrivljenih i branioca pretpostavlja se da se sa pripremnim ročištem neće završiti sutra, već će trajati još jedan dan - rekao je advokat Vlada Petrović, kog je angažovao za branioca Marko Miljković.

On je rekao da se i Veljko Belivuk na kraju izjasnio da angažuje branioca, kao i njegovu suprugu, advokata Gordanu Božilović, što su oni prihvatili.

- Sutra ćemo objasniti da dokazi sa skaja nisu pribavljeni po zakonu. Sutra ćemo osporiti dokaze koji nisu probavljeni po zakonu, a koji kroje sudbini i u drugim slučajevima. Čekamo da sud odluči da se izdvoje protivpravno pribavljeni dokazi - rekao je advokat Petrović.

Informer

Marko Miljković i Veljko Belivuk

On je pojasnio da se njegova izjava ne odnosi na dokaze koji su pribavljeni po zakonu.

Ranije je pripremno ročište odlagano nekoliko puta. Prvi put je odloženo u martu zbog zahteva za izuzeće postupajućih sudija i tužilaca, a drugi put krajem aprila zbog izostanka advokata Dejana Lazarevića, koji je bio angažovan kao branilac Belivuka, Miljkovića i drugih optuženih.

Lazarević je uhapšen 14. aprila kao član kriminalne grupe Darka Šarića i on se od tada nalazi u pritvoru.

Odlagano nekoliko puta

Prethodno pripremno ročište odloženo je jer je Miljković otkazao punomoćje svom advokatu i ostao bez branioca, a kojeg mora da ima na ovom sudjenju.

Organizovana kriminalna grupa Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, i njeni pripadnici potvrdjenom optužnicom terete se za pet ubistava, trgovinu drogom, nezakonito držanje i nošenje oružja, otmice i silovanje.

Pripremno ročište je zatvoreno za javnost i njemu mogu da prisustvuju samo optuženi, njihovi branooci, punomoćnici optuženih, postupajući tužilc i sudsko veće.

Na ovom ročištu optuženi će se kratko izjasniti o krivici, odnosno da li priznaju ili negiraju krivična dela za koja se terete, a potom će tužilaštvo i odbrana predlagati svoje dokaze koji će se izvoditi tokom suđenja.

Informer

Ročište odlagano nekoliko puta

Nakon što se okonča pripremno ročište, sud će zakazati glavni pretres (suđenje) koje će biti javno, a optuženi će moći detaljno da izlože svoje odbrane.

Na današnje ročište Belivuk, Mikljović i ostali optuženi su privedeni iz pritvora Okružnog zatvora u Beogradu.

Osim pritvorenih, na optužnici se nalazi još pet osoba, od kojih su dve u kućnom pritvoru, a četvorica su odlučila da tužilaštvu otkriju detalje izvršenja krivičnih dela, od kojih su dvojica dobila status - svedoka okrivljenih.

Bonus video: