16.07.2022.

20:19

Foto:

Hronika

TOP 7 ISTORIJSKIH KRAĐA KOJE SU POČINILI SRBI! Zbog ovih bandita ceo svet je strahovao za svoje DRAGOCENOSTI!

Najpopularija pljačkaška banda na svetu je grupa koju čine i Srbi i zove se "Pink Panteri". Oni su godinama bili strah i trepet za sve svetske dragocenosti, a evo i njihovih "remek dela":

PLJAČKA LONDONA

Prva pljačka koja se pripisuje "Panterima" izvedena je 2002. godine, kada je opljačkana zlatara u Londonu. Tog dana su Predrag V. i njegova britanska saučesnica, ušli u radnju i tražili da pogledaju prsten vredan 37.000 funti. Dok su njih dvoje odvlačili pažnju osoblja, u zlataru je upao Nebojša D., sa perikom na glavi i magnumom 357 u ruci, u društvu Milana J. Tri minuta bilo je potrebno da pokupe nakit vredan 23 miliona funti.

Informer

 
PLJAČKA DUBAIJA

Aprila 2007. ceo svet je ponovo gledao u Srbiju zbog pljačke koja je grupa sa naših prostora počinila u Dubaiju. Oni su tog dana beli "audi" parkirali pored draguljarnice "Graf", dok su drugim automobilom, vozeći u rikverc, razbili izlog zlatare. Iz automobila su potom istrčala trojica maskiranih muškaraca. Uletela su u zlataru i samo devedeset sekundi kasnije izašla iz nje sa dva džaka puna nakita vrednosti 11 miliona evra.

PLJAČKA TOKIJA

Svetsku slavu, "Pink panteri" su dobili u martu 2014. kada su opljačkali čuvenu zlataru "Le supre-diamant couture de Maki" u elitnom kvartu Ginza u Tokiju. Tada su ukrali dijamante vredne 32 miliona evra, među kojima je bila i čuvena ogrlica "Kontesa de Vandom" sa 116 dijamanata. Za ovu pljačku optuženi su Đorđije R. iz Arilja, Aleksandar R. iz Beograda i Snežana P. iz Niša. Nakit koja je ova grupa ukrala nikada nije pronađen. Pretpostavke policije su da je on otišao u ruke nekog od bogatih kolekcionara dragulja.

Informer

 
PLJAČKA LONDONA 2

Na katolički Uskrs 2015. godine grupa pljačkaša prerušena u đubretare upala je u londonski Haton Garden kroz okno lifta, nakon što su neutralisali sofisticirani sistem bezbednosti. Potom su velikom bušilicom napravili masivnu rupu na zidu debljine jedan metar i upali do trezora. Iz 72 sefa ukrali su dragulje i novac u vrednosti od 201 milion funti.

PLJAČKA NEMAČKE

Policija je u decembru prošle godine u Beogradu uhapsila četvoricu muškaraca za koje se sumnja da su pripadnici bande "Pink panter", a koji se terete da su u Nemačkoj opljačkali luksuznu prodavnicu satova "Brege" i iz nje odneli robu vrednu tri miliona evra. Lisice su stavljene trojici Beograđana N. S. (47), N. B. (52) i A. J. (51), kao i S. Š. (51) iz Valjeva.

Informer

 

Međutim, "Pink Panteri" nisu jedina srpka banda koja je harala po svetu. Lopovi iz naše zemlje uspeli su da orobe čak i svetski popularne zvezde, te su učestvovali u najvećoj pljački u Velikoj Britaniji

EPSKA PLJAČKA VELIKE BRITANIJE

Jugoslav Jovanović priznao je da je 2019. godine opljačkao Tamaru Eklston (37), ćerku bivšeg direktora Formule 1 Bernija Eklstona. Ona je bila je na odmoru u Laponiji sa suprugom, vlasnikom umetničke galerije Džejem Ratlendom i njihovom ćerkom kada se dogodila krađa. Iz njihove vile u Kensigntonu je ukradeno oko 25 miliona funti vrednog nakita i gotovine

PLJAČKA U MINHENU

Srpski državljanin, zajedno sa još četvoricom saradnika, 1994. godine opljačkalo je banku u Minhenu, i to na veoma brutalan način. Pljačkaši su uspeli da iz banke odnesu oko 1,4 miliona nemačkih maraka tako što su uzeli taoce i pretukli čuvara. Nemačka policija je dugo tragala za osumnjičenim protiv kojeg je izdat nalog Evropske unije za hapšenje. Srbin je 18 godine bio u bekstvu, nakon čega je uhapšen u Austriji.

Bonus video: