14.07.2022.

16:39

Foto: Z.G.

Hronika

PRVE FOTOGRAFIJE S MESTA TRAGEDIJE KOD BANJSKE STENE! Spasioci odlučili kako će telo izvući iz bezdana, MORAJU NA DOLE (FOTO)

- Treba da ga spuste niz liticu ka Peruću, negde oko 400 metara. To je jako zahtevan teren i pretpostavljam da će se akcija završiti do večeras – kaže naš izvor upućen u tok akcije. Ekipa filma “Oluja” snima kadrove na Tari. Kada je V.M. pao sa njim su bila tri kaskadera iz ekipe.

Informer

 

- Oni su odmah pošli za njim da ga spašavaju. Jednom od njih, kada je video prizor jako se slošilo. Odustali su da priđu bliže telu V.M., jer je to stvarno nepristupačno. Sva trojica kaskadera su izašli sami – kaže naš izvor.

Informer

 

Do tragedije je došlo kada se završilo snimanje scene, a potom je V.N. seo da odmori ispod drveta na steni.

Informer

 

- Kada je pokušao da ustane, nekako se okliznuo i pao – nezvanično saznajemo. U izvlačenju tela učestvuju ekipe spasioca vatrogasaca iz Bajine Bašte i Užica, i rendžeri NP “Tara”. Okolnosti pod kojima je pao utvrdiće se tokom istrage.

Nije pao sa Banjske stene!

Iako se navodi da se nesreća dogodila na vidikovcu Banjska stena u pitanju je lokalitet koji je udaljen oko kilometar i nalazi se suprotno od popularnog vidikovca.

Informer

Turisti i danas na Banjskoj steni


Reć je o neuređenoj i neobezbeđenoj lokaciji na kojoj nije dozvoljen pristup posetiocima. U akciji izvlačenja tela učestvuju čuvari NP Tara, vatrogasci spasioci iz Bajine Bašte i Užica kao i ekipe Hitne pomoći, ističu na portalu Drina.info