21.07.2022.

16:01

Foto: Tanjug

Hronika

HAOS U NOVOM SADU! Policija očuvala mir privedena dvojica lažnih ekologa!

- Demonstranti su danas, tokom protesta povodom donošenja urbanističkog plana, ispred mesta održavanja sednice Skupštine grada Novog Sada pokušali da naruše javni red i mir, gađali su pripadnike policije i obezbeđenje skupštine flašama, kamenjem i polivali ih zelenom farbom . naovde u MUP-u Srbije.

Policija je privela četrdesetsedmogodišnjeg Novosađanina i dvadesettrogodišnjeg muškarca iz Požege i protiv njih će biti podnete krivične prijave zbog napada na službeno lice.

- Uprkos iskazanom nasilju od strane demonstranata, pripadnici policije su, u skladu sa zakonskim ovlašćenjima, brzo i efikasno reagovali i očuvali stabilan javni red i mir – ističu u policiji.

Među vođama protesta su bili Brajan Brković, poznat po nasilnom ponašanju u sličnim akcijama, kao i radovan Lazovića i Dobrica Veselinović iz pokreta „ Ne davimo Beograd“ kao i oko 70 učesnika.

- Na proteste su došli ljudi koji nisu svi iz našeg grada, i koji tvrde da znaju šta Novom Sadu treba ili ne treba. Cilj je očigledno da izvrše prekid sednice da bi dobili medijski prostor, a slika koja ide iz našeg grada je da 70 ljudi, sve sa ljudima koji su došli sa strane, maltretira grad od 400.000 stanovnika.

Nema "igranja parlamenta". Svi imaju pravo da kažu šta žele, da se okupe i protestuju, ali ne mogu da vrše nasilje. Danas su maske potpuno pale i videlo se koliko je današnji protest iniciran brigom za ekologiju, a koliko je vođen nasiljem – izjavio je Miloš Vučević, gradonačelnik Novog Sada.