24.07.2022.

07:00

Foto: printscreen

Hronika

MOTIV UBISTVA NIJE UTVRĐEN, ADVOKATI ODBRANE NAPRAVILI VELIKI PROPUST! Novinarka Keković, koja je pratila ceo slučaj Marjanović otkriva nove detalje

 

- Evo, posle šest godina danas je izrečena pevostepena nepravosnažna presuda Zoranu Marjanoviću. Osuđen je na maksimalnu kaznu od 40 godina zatvora, a kaznu je izreklo sudsko veće na osnovu izvedenih dokaza - rekla je Ljiljana i dodala:

- E sad, tu se postavlja pitanje da li je to bio samo krug indicija koji je doveo do toga da sudsko veće zaključi da je Zoran Marjanović nedvosmisleno ubio suprugu Jelenu Marjanović na svirep i podmukao način ili je sudsko veće zaista raspolagalo neoborivim dokazima. Da li je sudsko veće raspolagalo neoborivim dokazima znaćemo nakon žalbi njegovih advokata i odluke apelacionog suda. Ono što sam ja zaključila na osnovu praćenja suđenja u sudnici, mislim da su veštaci u velikoj meri bili na strani odbrane da je Zoran Marjanović nevin. Između istalog, njegovu garderobu na dan ubistva u kojoj je bio na dan kad je Jelena ubijena i uvrđeno je da na njoj nije bilo tragova krvi.

- Nakon ubistva se mesecima razvlačilo po medijima da je on isključio svoj telefon nakon ubistva, da je više od 20 minuta bio isključen, da je za to vreme on nju ubio na nasipu. Stručnjaci su utvrdili da se možda signal izgubio, ali da telefon nije bio isključen. Imamo i iskaz njegove ćerke Jane koja je u više navrata saslušavana i devojčica je tvrdila da je otac bio sve vreme sa njom dok je majka bila na stazi. Takođe imamo i iskaz njegove pokojne majke koja je rekla da je ćerka zvala sa staze, rekla joj da trči, da će doneti ručak i da ništa ne brine. Nakon toga je ubijena. Time su demantovane priče da je Jelena ubijena dan ranije i da je njeno telo tu doneseno - rekla je Keković za Informer.