22.07.2022.

14:28

Foto: printscreen

Hronika

DA LI JE ZORAN MARJANOVIĆ SMEO POSLE PRESUDE DA ODE KUĆI?! Advokat Marković za Informer.rs dao je odgovor na pitanje koje svi postavljaju

 
$bp("Brid_58511721", {"id":"34926","width":"16","height":"9","video":"1058347"});

Andrija je za naš portal najpre prokomentarisao ouku Suda da Marjanovića proglasi krivim i osudiga na 40 godina zatvora. 

- U situaciji kada je nekom licu izrečena zatvorska kazna u trajanju od 40 godina, a da se pri tome radi o predmetu koji je toliko zaonteresovao i uznemirio javnost kao ni jedan drugi predmet u poslednjih nekoliko decenija, bilo bi iznenađenje da sud okrivljenom nije odredio pritvor i ukazivalo bi da sud nije siguran u svoju odluku. Dakle, sud je ovako odlučio visinu izrečene kazne, okolnosti pod kojima je delo izvršeno, a rukovodeći se odredbama Zakonika o krivičnom postupku. Svaka drugačija odluka u pogledu pritvora bila bi diskutabilna i čudna - istakao je Marković za Informer. Rs. 

On je objasnio da nije ništa neuobičajeno to što je Marjanović nakon presude otišao kući. 

- Nije neuobičajeno to što je okrivljeni nakon izricanja prvostepene presude i donošenja rešenja o određivanju pritvora slobodno otišao kući, ali će verovatno u veoma kratkom roku biti sproveden u pritvor. On svakako ima pravo da se žali na rešenje o određivanju pritvora, a što neće odložiti njegovo izvršenje.

Kako kaže, o izdržavanju zatvorske kazne još je rano pričati. 

- Rano je pričati o izdržavanju kazne, jer je tek doneta prvostepena presuda, a aktima Minostarstva pravde uređeno je gde okrivljeni imaju izdržavati zatvorske kazne i to zavisi od prebivalista osuđenika, dela za koje je lice osuđeno, visina kazne i dr... Ukoliko bi presuda bila potvrđena moguće je da bi okrivljeni izdržavao kaznu u KPZ Zabela kod Požarevca - kaže nam advokat Andrija Marković.