22.07.2022.

20:26

Foto: printscreen

Hronika

REKONSTRUKCIJA UBISTVA JELENE MARJANOVIĆ! Ekipa Informera na licu mesta: Da li je moguća tvrdnja Zorana da nije video suprugu?!

Ekipa Informera otišla je na nasip u Borči gde je pevačica ubijena na nabrutalniji način i gde joj je nedugo posle smrti podignuta spomen-ploča.

Za njenu smrt je osuđen suprug Zoran Marjanović koji se tereti da joj je naneo višestruke povrede glave, ali i povrede u predelu lica, ruku i nogu, kao i trupa.

Informer

Ubijena Jelena Marjanović

- U aprilu 2016. godine, Jelena i njeg suprug su poslednji put stajali zajedno, a sa njima je bila i njihova ćerkica Jana. Posle pet minuta, Jelena je krenula da trči niz nasip, a nakon 900 metara je ubijena. Zoran je tvrdio da je bio sa ćerkom i da nije video da je ubijena. Sud ga je proglasio krivim. Rekao je da je 15 minuta nakon što su se rastali, Zoran isključio mobilni telefon, razdvojio se od ćerkice i sa osam udaraca metalnog predmeta koji nije pronađen, je ubio. Telo njogove supruge je pronađeno dan kasnije u kanalu - ispričao je novinar Informara Milan Stojadinović.

Informer

Mesto gde je Jelena trčala

Iako Marjanović tvrdi da suprugu nije video, presuda navodi da je susret Zorana i Jelene Marjanović na nasipu bio neizbežan.

Informer

Informer

Zoran Marjanović i Jelena Marjanović

Hronologija dešavanja

Subota, 2. april 2016. godine

15.00 - Prema svedočenju Zorana Marjanovića, Jelena, on i ćerkica su u 15 časova u subotu izašli iz kuće u Borči i krenuli u šetnju po Crvenki. Nekoliko minuta kasnije Jelena se prema priči Zorana Marjanovića odvaja od njih i odlazi na trčanje.

15.50 - Prema rečima Zorana Marjanovića, on shvata da mu je supruga nestala, te kreće da trči po nasipu i traži ženu.

16.47 - 17.10 Prema nalazima obdukcije, pevačica je ubijena između 16.47 i 17.10 časova.

20.00 - Jelenin suprug Zoran policiji prijavljuje da je Jelena nestala. Policija, porodica i prijatelji se uključuju u potragu. 

Nedelja 3. april 2016.

5.00 - U nedelju rano ujutru policija na nasipu pronalazi pevačicinu trenerku, patiku, mobilni telefon i tragove krvi.

12.00 - Nekoliko sati kasnije u kanalu iza šipražja pored puta policija pronalazi Jelenino beživotno telo.

18.50 - Zoran Marjanović prošao poligrafsko ispitivanje u policiji, međutim, on ni tada nije pušten iz policijske stanice.

Informer

Ovako danas izgleda spomen-ploča postavljena na mestu gde je Jelena ubijena

Na mestu gde je stradala Jelena, podignuta je spomen-ploča koja je danas zarasla u korov i travu.

Informer