23.07.2022.

21:45

Foto: Printscreen

Hronika

DA JE SUDIJA IMALA BILO KAKVU DILEMU, PUSTILI BI GA! Forenzičar o presudi Zoranu Marjanoviću!

Privatni detektiv Uglješa Grgur je gostujući u Specijalnoj emisiji na TV Pink posvećenoj slučaju koji je potresao, zbunio i podelio srpsku javnost i stručnjake, rekao da je na osnovu neposredih saznanja iz predmeta sam znao da će biti osuđen na 40 godina.

- Odmah nakon što je izrečena presuda trebalo mu je staviti lisice, kako ne bi uznemiravao javnost, a i zbog bojazni od bekstva - rekao je Grgur.

Grgur je rekao da ne veruje da je medijski pritisak uticao na policiju, tužilaštvo i veštake.

- Bilo je propusta u samoj istrazi. To se svuda u svetu dešava i u jakim razvijenim zemljama sveta, mnogi slučajevi se ne rasvetle ni za 20 godina. Mogao bi dobiti doživotnu kaznu zakona, ali se izvukao - rekao je Grgur i dodao da niko od članova njegove porodice nije svedočio.

Forenzičar Časlav Ristić je istakao da ne postoji savršeni zločin ne postoji.

- Marjanović je osuđen po svim tačkama, nije sudiji bilo lako da donese ovako visoku kaznu. Da je sudija imala bilo kakvu dilemu, pustila bi ga. Na osnovu svih dokaza i ranije sam tvrdio da je Zoran ubica -rekao je Ristić.

Prema njegovim rečima, zanimalo ga je kako će sudija tumačiti blato pronađeno na pantalona.

- Upravo su pantalone izuzete iz mašine za veš. Uvek kada je ubijena žena, prvo se cilja na muža ili supruga - rekao je Ristić i dodao da je prvi put blato uzeto kao dokaz.