03.08.2022.

12:12

Foto: printscreen

Hronika

OVAKO SU UHAPŠENI PRLJAVI POLICAJCI! Pripadnik UKP i njegova supruga iz BIA "alfa i omega" KOKAINSKE KRIMINALNE GRUPE (VIDEO)

Kao grom iz vedra neba odjeknula je vest da je među članovima razbijene kriminalne grupe, značajno mesto zauzimao bračni par iz Beograda, pripadnik UKP D.J.(41) i njegova supruga službenica BIA D.J.(39).

Kako Informer saznaje njihova uloga u kriminalnoj grupi je bila da novac od prodaje kokaina transportuju u Srbiju i Crnu Goru. Dovozili su milionske iznose u kešu iz Evropske unije u Srbiju koristeći sluzbene legitimacije kako bi prešli granicu bez kontrole. Tako stečen novac ulagli su u kupovinu novih količina kokaina, kao i u veći broj nekretnina.  

Zloupotrebljavajući službeni položaj, a za potrebe organizovane kriminalne grupe i na zahtev drugih članova te grupe, vršili su provere kroz baze podataka MUP-a o istragama koje vodi UKP i BIA i poverljive podatke neovlašćeno saopštavali ostalim članovima organizovane kriminalne grupe.

Uz njih je uhapšen bivši policajac K.M. (44), kao i Ž.F.(34) iz Aranđelovca koji je kao vozač u međunarodnom teretnom transportu novac od prodaje kokaina transportovao iz Evropske unije u Srbiju i Crnu Goru.