08.08.2022.

10:19

Foto:

Hronika

UČESTVOVAO U UBISTVU PREMIJERA SRBIJE! Simović kažnjen na 35 godina zatvora, slobodno se šeta i broji vekne hleba SRETKO KALINIĆ PISAO O NJEGOVOM POLOŽAJU

Simović je bio u iz strogom delu Sedmog paviljona, ali je navodno nedavno prebačen u otvorenije delove zatvora, gde može slobodno da se šetka i uživa na svežem vazduhu.

Simović ima najbolje radno mesto u čitavoj „Zabeli”. Broji hleb koji se dostavlja zatvorenicima, šetka svuda po „krugu”, u kojem ima pet – šest paviljona i bolnica, i prilično je privilegovan. Za razliku od njega, Radomir Marković (76), bivši načelnik Službe državne bezbednosti, bio je jedno vreme na „krugu”, ali su se neki pobunuli, pa je ponovo vraćen u Sedmi paviljon. A Rade je stariji čovek i bolestan je, za razliku od Simovića. Sada u Sedmom paviljonu ponovo radi u magacinu, gde broji garderobu za 250 zatvorenika – kaže izvor Objektiva.

Informer

 

O Aleksandru Simoviću progovorio je i Sretko Кalinić, (48) osuđen na 40 godina robije zbog učešća u atentatu na premijera Đinđića i mnogobrojnih ubistava. On je optužio sada pokojnog načelnika obezbeđenja „Zabele” da je favorizovao starijeg Simovića.

- Njegovi postupci su najbolje govorili kakav je, a u prilog tome govori podatak da je Acu Simovića, direktnog učesnika u ubistvu premijera, prebacio na krug, u najpovlašćeniji deo „Zabele”, što je van svakog zakona. Pitam se da li ga je prebacio tamo da bi dilovao gudru (drogu) po „Zabeli” - naveo je Kalinić koji je u knjizi i opisao koji je navodno zadatak Simović imao. 

Bio je u prostoriji odakle je pucano na premijera i imao je zadatak da je polije flašom benzina i zapali da bi uništio sve tragove. Znam za to jer sam prisustvovao svim njihovim dogovorima. Međutim, on to od straha nije uradio- objasnio je Kalinić i dodao:

- Pobegao je i tako sve sj*bao i ostavio tragove. Eto koliki je junak, ali je sada nagrađen najpovlašćenijim mestom. Čuo sam da je za to navodno platio 15.000 evra - napisao je Kalinić u nedavno objavljenoj knjizi.

Informer

 

Inače, braća Miloš i Aleksandar Simović, nekadašnji pripadnici "zemunskog klana", služe višegodišnje kazne za brutalna ubistva, otmice, kao i zbog učešća u ubistvu premijera Zorana Đinđića.

Aleksandar Simović, uhapšen je još 25. novembra 2006. godine u stanu na Novom Beogradu dok je bio sa suprugom Zoranom. Bio je sedam godina u bekstvu, a policija je uspela da ga locira i uhvati posle sukoba sa Sretkom Kalinićem. Osuđen je na 35 godina zatvora zbog učešća u ubistvu premijera Zorana Đinđića, a kasnije i na 20 godina zbog ubistva svedoka-saradnika Zorana Vukojevića Vuka.

Prvu presudu braća su dobila za kidnapovanja. Zbog otmice Miroslava Miškovića, Dragoslava Vukovića i Milenka Aleksića, 2003. godine, Aleksandar je dobio osam godina zatvora.

Zajedno sa bratom, osuđen je i za napad na prostorije lista "Dan" i autoservis "Aca". Kada se sve skupi, Aleksandar Simović osuđen je na 35 godina robije zbog devet ubistava, pokušaja ubistava i tri otmice.