12.08.2022.

07:00

Foto: informer.rs

Hronika

LALIĆ U PANICI OD OSVETE BELIVUKA I MILJKOVIĆA! Novi svedok-okrivljeni ima danonoćno obezbeđenje

Srđan Lalić (37), treći svedok-okrivljeni u postupku protiv zloglasnog klana Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, u velikom je strahu i panici nakon što je pristao da otkrije sva njihova zlodela u zamenu za kaznu od 18 godina zatvora!

Lalić se trenutno iz bezbednosnih razloga nalazi u samici Centralnog zatvora i pod velikim obezbeđenjem straže, koja danonoćno vodi računa da se "nasmejani koljač", kako je prozvan u medijima, ni u jednom trenutku ne nađe u blizini dojučerašnjih saradnika i njihovih pristalica, kojih ima mnogo.

Pretnje prethodnicima

Osim toga, kako saznajemo, Lalić je naročito zabrinut za sigurnost majke i sestre, koje više ne žive u svom stanu na Dedinju, već su izmeštene na neku drugu adresu i imaju policijsku zaštitu.

- Lalić se posebno pribojava narednog susreta sa Belivukom i Miljkovićem u sudnici, početkom septembra, kada bi trebalo da se nađu oči u oči prvi put otkako je i zvanično postigao nagodbu sa tužilaštvom i odlučio da iznese sva svoja saznanja o njihovim zlodelima. Organizatori klana će najverovatnije burno reagovati, kao što je to bio slučaj i u vezi sa dvojicom mafijaša koji su ranije postali svedoci-okrivljeni - otkriva za Informer sagovornik upoznat sa ovim slučajem.

Podsetimo, na prethodnom ročištu, svedoci-okrivljeni Bojan Hrvatin i Nikola Spasojević nisu sedeli u boksu sa ostalim optuženima, već su bili u drugom delu sudnice, dok je veliki broj stražara stajao oko njih. Prema rečima našeg izvora, Belivuk je obojici glasno pripretio.

- Čim je ušao u sudnicu, Belivuk se okrenuo ka delu u kom su sedeli Hrvatin i Spasojević, i dobacio im: "Pi*ke!", najverovatnije aludirajući na to što su njih dvojica, koji su po sopstvenom priznanju učestvovali u ubistvima i uklanjanju leševa, izdali klan i pristali na saradnju s tužilaštvom - preneo je tada naš izvor.

Informer

Marko Miljković i Veljko Belivuk

Lalić bi mogao još gore da se provede s obzirom na to da je spreman da istražiteljima otkrije sve šifre preko kojih bi im omogućio pristup ogromnom bogatstvu u kriptovalutama koje su Belivuk i Miljković sakrili pre hapšenja, 4. februara prošle godine.

Ukoliko ostanu bez nekoliko desetina miliona evra, koliko se veruje da su stekli kriminalom, sigurno će ih to najviše zaboleti.

- Teško je poverovati da će monstrumi njihovog kalibra sedeti skrštenih ruku i olako preći preko toga što ih je izdao jedan od najbližih ljudi u koga su imali bezgranično poverenje. Pogotovo što je Lalić bio njihov glavni savetodavac za finansije i kupovinu bitkoina, u šta se Belivuk i Miljković nisu razumeli - dodaje naš sagovornik.

Najveći sadista

Tužilaštvo za organizovani kriminal nije se oglasilo o detaljima sporazuma sa Lalićem, niti šta im je on toliko kapitalno novo otkrio da ga faktički nagrade sa samo 18 godina zatvora, umesto doživotne robije. Mnoge je to šokiralo, imajući u vidu da Lalić važi za posebnog sadistu u okviru klana, koji je žrtvama čupao nokte kleštima i najstrašnije ih mučio.

O tome čime je Lalić "zaslužio" status okrivljenog svedoka nije želela da govori ni njegova advokatica Mia Todorić, koja je samo kratko rekla:

- Na molbu mog klijenta ne bih ništa da izjavljujem.

Podsetimo, Lalić je optužen za čak šest ubistava, otmicu, silovanje i nelegalno držanje oružja. Bio je zadužen za nabavku "skaj" telefona za članove grupe radi tajne međusobne komunikacije.

Uskoro u kućnom pritvoru?!

Ubrzo pošto je prvi pristao da svedoči protiv Veljka Belivuka i ostalih okrivljenih, Bojan Hrvatin je u novembru prošle godine prebačen iz CZ-a u kućni pritvor iz bezbednosnih razloga. Može se očekivati da će uskoro to isto biti slučaj i kad je Lalić u pitanju!

Lokacije na kojima borave svedoci-okrivljeni su strogo čuvana tajna i nadležni imaju zadatak da ih u potpunosti zaštite od svih mogućih opasnosti do početka sudskog procesa, što znači da imaju konstantno policijsko obezbeđenje.

Bonus video: