18.08.2022.

09:00

Foto: S.G.

Hronika

ADVOKATU KLIJENT ZARIO NOŽ U VRAT! Poznanici napadača kažu imao je sudski spor, bio je prgav

Izvor blizak istrazi kaže da se pokušaj ubistva desio juče oko 11 sati u Bilalijevoj advokatskoj kancelariji u Karađorđevoj ulici u Koceljevi.

- Slobodan je došao u kancelariju Bilalija, koji ga zastupa u jednom sudskom sporu, i odmah je izbila svađa. Pomahnitali starac je potegao nož i zario ga advokatu u vrat, nakon čega je mirno izašao iz kancelarije. Borisav je, iako je obilno krvario, uspeo da došeta do policijske stanice, koja se nalazi u blizini, nakon čega je obaveštena Hitna pomoć- rekao je izvor Informera upoznat sa slučajem i dodao:

Informer

 

- Teško ranjeni advokat je u svesnom stanju prevezen u bolnicu u Šapcu, gde je hitno operisan. Srećom, sečivo nije povredilo veće krvne sudove i lekari su uspeli da mu stabilizuju stanje, iako je i dalje životno ugrožen - rekao je naš izvor.

U međuvremenu, policija je locirala Slobodana i uhapsila ga, a u blizini Bilalijeve kancelarije pronađen je krvavi nož, koji je pomahnitali starac odbacio nakon što je napao svog advokata.
Komšije ranjenog Bilalija u šoku su zbog stravičnog zločina.

Serija ubistava u poslednje dve decenije

U poslednje dve decenije u Srbiji je ubijeno ili napadnuto više od 40 advokata, a najveći broj ovih slučajeva do danas nije rasvetljen.

Ubistvo koje je privuklo najviše pažnje javnosti je likvidacija poznatog advokata Miše Ognjanovića krajem jula 2018. na Novom Beogradu, koji je bio jedan od branilaca Luke Bojovića.

Pre toga, u septembru 2017. ubijen je advokat iz Jagodine Nemanja Stojanović, i to najverovatnije greškom, pošto se pretpostavlja da ga je ubica pomešao sa nekim Nemanjinim komšijom. Veliku pažnju javnosti privuklo je i ubistvo advokata Vladimira Zreleca, koji je izrešetan u decembru 2015. ispred svoje kancelarije na Vračaru u centru Beograda. 

- Ne mogu da verujem da je pokušao da ga ubije nezadovoljni klijent. Bora je poznat advokat, bio je dugo sudija, a uvek je nasmejan i veseo. Svi ga poštuju jer je bio dobar sa svima. Radio je na mnogim slučajevima i jedan je od najcenjenih advokata u ovom delu Srbije - ispričao je komšija.

Informer

 

Poznanik ranjenog advokata ističe da je Bilali imao mnogo sreće jer mu je kancelarija u blizini policije.
- Svi su zaista brzo reagovali, i policija i Hitna pomoć, to mu je verovatno i spaslo život - kazao je ovaj meštanin Koceljeve.

I sin mu advokat

Inače, ranjeni Borisav Bilali je advokatsku kancelariju osnovao još 2007. godine, a i njegov sin se bavi advokaturom.

Što se tiče napadača, njemu je određeno policijsko zadržavanje do 48 sati, u kom roku će biti saslušan u Višem javnom tužilaštvu u Šapcu. Tereti se, za sada, za pokušaj ubistva, za šta mu preti do 15 godina zatvora.

Poznanici uhapšenog starca nisu znali da nam kažu zašto je Slobodan napao svog advokata.

- Pretpostavljam da je reč o nekom imovinskom sporu, ne znam detalje, ali Slobodan očigledno nije bio zadovoljan ishodom. On je inače nezgodan i prgav čovek, pravio je incidente i tokom suđenja, pričalo se da ga je obezbeđenje više puta izbacivalo iz sudnice - rekao nam je poznanik napadača.