20.08.2022.

07:00

Foto: Informer

Hronika

STANODAVCA UBIO ZBOG KRIPTOVALUTA?! Mortus pijan Zoran je u Miloša ispalio pet metaka, uz SULUDO OPRAVDANJE!

Zoran Radojičin (54) optužen je za ubistvo i preti mu do 15 godina zatvora jer je 30. maja mortus pijan ubio Miloša Tomaševića (32), kod koga je živeo kao podstanar u kući u beogradskoj opštini Rakovica. Motiv zločina je, navodno, svađa oko "rudarenja" kriptovaluta iako se Zoran pravdao da je pucao iz revolvera u Miloša jer ga je ovaj ponižavao.

Pucao iz blizine

Radojičin je, inače, u vreme zločina bio u bekstvu, pošto je 2017. bio osuđen na sedam godina zatvora zbog falsifikovanja skoro 500.000 dolara, ali je izbegao da se javi na izdržavanje kazne. Kako piše u optužnici Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, Zoran je kobne večeri bio pijan i izmereno mu je čak 1,7 promila alkohola u krvi.

Bio u bekstvu

U vreme zločina Zoran je bio u bekstvu, pošto je 2017. bio osuđen zbog falsifikovanja skoro 500.000 dolara
Izvor iz istrage

- Okrivljeni je 30. maja 2022. čekao Miloša da dođe u kuću u Rakovici, čiji je vlasnik. Čim je ušao, Zoran je iz neposredne blizine ispalio u njega pet hitaca iz revolvera marke "Smith & Wesson", koji je posedovao bez dozvole. Tomašević je odmah preminuo, a ubica se predao policiji - navodi se u optužnici.

Izvor blizak istrazi kaže da je Zoran nakon hapšenja detaljno opisao svoj odnos sa Milošem.

- Radojičin je ispričao da su se on i Tomašević upoznali pre tri i po godine u jednom kafiću. Ubrzo zatim prešao je da živi u Miloševu kuću u Rakovici kao podstanar, pošto je izbegavao odlazak na odsluženje zatvorske kazne zbog zločinačkog udruživanja i falsifikovanja novca. Radojičin se žalio da ga je stanodavac konstantno vređao i ponižavao, te da mu je kobne večeri "prekipelo", pa je zbog toga odlučio da ga ubije. Uzeo je Milošev revolver, koji je stajao u kući u Rakovici, i ubio ga - kazao je tada naš izvor.

Informer

 

Međutim, tokom uviđaja u kući pronađeni su računari i kompletna oprema za rudarenje bitkoina, što je ukazivalo na to da su Miloš i Zoran bili zajedno u tom poslu i da su se uoči zločina najverovatnije sukobili oko raspodele zarade.

Rasturali lažne pare

Interesantno je što je Radojičin bivši policajac, rodom iz Zrenjanina, i više puta je bio hapšen. Koliko je poznato, prvi put u aprilu 2003. kao član grupe koja je učestvovala u štampanju lažnih evra, dolara i konvertibilnih maraka veoma kvalitetne izrade. Zbog istog dela ponovo je uhapšen i u septembru 2015, a osuđen je 2017. pred Specijalnim sudom u Beogradu na sedam godina zatvora.

Tokom tog postupka utvrđeno je da je u ilegalnoj štampariji u Bačkom Jarku organizovao pravljenje lažnog novca u apoenima od 100 američkih dolara. Otkriveno je ukupno 4.645 komada lažnih novčanica.

Informer

 

Radojičin je predavao falsifikovani novac saradnicima koji su ga distribuirali po Srbiji, ali i državama u okruženju - uglavnom u Mađarskoj, ali i u Češkoj i još nekim članicama EU. U istom postupku osuđena su još petorica njegovih saradnika.

Zorana predstavio komšijama kao ujaka

Miloš Tomašević je sa suprugom i četvorogodišnjim sinom živeo u Beogradskom naselju Mirijevo, ali je često odlazio u kuću u Rakovici, koju je iznajmio Zoranu Radojičinu. Komšije iz Rakovice su ispričale reporterima Informera da im je Miloš predstavio Zorana kao svog ujaka i žalili su se da su njih dvojica često pravili pijanke u dvorištu i puštali glasnu muziku.